6 Ekim 2017 Cuma

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlara tahliye..!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk’un İncek Mezarlığı’ndaki cenaze törenine yönelik saldırıya ilişkin dava bugün görülmeye başlarken, tutuklu 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi.
“Terör” yalanı ve saldırıya “toplumsal refleks” tanımı
Ankara Gölbaşı Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ifadelerinde “tahrik edildikleri” yönünde iddialar ortaya attı. Kendilerine küfür edildiğini öne süren sanıklar, HDP’li Osman Baydemir’i hedef gösterdi.
Sosyal medya hesabından “köye terörist cenazesi gömüldüğü” yönünde mesaj görüp saldırıya katıldığını söyleyen sanıklar olurken, sanıklar cenazenin kime ait olduğunu bilmediklerini de ileri sürdü. Sanıkların çelişkili ifadeleri, kendilerine yöneltilen sorularla ortaya serildi. Tutuklu sanıkların müdafii Süleyman Zeybek müvekkillerini yönlendiren herhangi bir kimse olmadığı iddiasında bulundu. Saldırıyı “toplumsal refleks” olarak nitelendiren Zeybek, müvekkillerinin saldırısını “suç” olarak görmediğini söyleyerek tahliye kararı talep etti.
Müşteki avukat: “İddianame eksik”
Müşteki avukat Nuray Özdoğan ise, saldırının kültürel, dini, hukuki, vb. hiçbir açıdan kabul edilemez olduğunu belirttiği beyanında, “Saldırı kamu barışına yöneliktir” diyerek iddianamenin eksik olduğunu vurguladı. Sanıkların ifadelerindeki çelişkilere dikkat çeken Özdoğan, ifade değiştirenler ve bilgi saklayanlar olduğunu dile getirdi.
“Delilleri karartma şüphesi yok” iddiasıyla tahliye

Mahkeme heyeti ise tutuklu üç sanığın delilleri karartma şüphesi bulunmadığını iddia ederek adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Bununla birlikte, bir sonraki duruşma için sanıklar hakkında incelemenin genişletilmesi yönünde pek çok karar verildi. Mahkeme heyeti ayrıca, Aysel Tuğluk’un ifadesine başvurulmasına ve polis tutanağını hazırlayan polislerin yanı sıra saldırganlar içerisinde bir arkadaşı bulunan cenaze aracının şoförünün tanık olarak dinlenmelerine karar verdi