5 Ekim 2017 Perşembe

Kadınlar dört yanda sokağa çıktı: “Bu yasa Meclis’ten geçmeyecek!”

Kadınlar, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeye karşı “Resmi nikah müftünün işi değildir” diyen kadınlar İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Samsun ve Eskişehir’de sokağa çıktı. Kocaeli’de ise bir basın toplantısı düzenledi.
İstanbul
İstanbul’da kadınlar Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelerek, “Eşitsiz yasanı al başına çal” sloganlarıyla Kadıköy Süreyya Operası’na doğru yürüdü. Yol boyunca zincir oluşturan kadınlar, “Bizi görmezden gelen Meclis, tasarıyı İçişleri Komisyonu’ndan geçirdi. Ama biz buna rağmen susmuyoruz, korkmuyoruz, sokakları terk etmeye niyetimiz yok” dedi.
KADIKÖY’DE YÜZLERCE KADIN MÜFTÜLÜK YASASINA KARŞI YÜRÜDÜ
Ankara
Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar 19.30’da Sakarya Caddesi’nde buluştu. Polisin engellemelerine “Bu yasa meclisten geçmeyecek!” , “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” ve “AKP yasanı al başına çal!” sloganları ile karşılık veren kadınlar eylemlerini sürdürdü.
Trabzon
Trabzon’da kadınlar “Eşit ve özgür bir hayat için bu yasalar böyle geçmez” diyerek 18.00’da Meydan Park’ta buluştu.
Eskişehir
Eskişehir’de kadınlar kent merkezinde, kadınların kararı tanınmadan görüşülen yasa tasarına karşı konuşmalar yaparak, “Müftülük yasası geri çekilene kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Kocaeli
Kocaeli Kadın Platformu, “Bu Yasalar Böyle Geçmez” diyerek bir basın toplantısı düzenledi ve “Tasarı iptal edilene kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Samsun

Samsun Kadın Dayanışması’ndan kadınlar kent merkezinde 1 Ekim’de basın açıklaması yaptıkları Merkez Çarşısı önünde buluştu. Polisin “Burada kesinlikle açıklama yapamazsınız” diyerek ceza ile tehdit ettiği kadınlar, tasarının kadınların kazanılmış haklarını tehdit ettiğini belirtip ve polisin tutumunu kınayan bir konuşma yaparak eylemlerini sonlandırdı.