12 Ekim 2017 Perşembe

Sapanlı Teyze Olarak Bilinen Emine Cansever Tutuklandı..!


Halkın Hukuk Bürosu, Umut Hukuk Bürosu avukatlarının da dahil olduğu çok sayıda kişi ardı ardına gelen operasyonlarla gözaltına alındı ve tutuklandı.
Berk Ercan isimli tanığın ifadeleri üzerine başlayan bu operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda gözaltına alınan 11 isim dün gece saat 03.00 sularında tutuklandı. Bugün adliyeye sevk edilen 9 kişi de hakim karşısına çıktı. Emine Cansever, Onur Bilgiç, Ezgi Dilan Balcı, Cihan Keşkek, Ali İhsan Kaya, Öznur Çetin, Okan Özer, Meltem Özer, Şevket Avcı, İsmail Cengiz Mumcu, Naim Feyzullah Eminoğlu tutuklandı. Meltem Özer adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
"Bu ifadeler kapsamında gözaltına alınan Türkiye'nin dört bir yanından insanlar somut hiç bir delil ve belge bulunmaksızın tutuklanıyor." diyen Avukat Muharrem Erdoğan, "Hatay, İzmir, Kars ve pek çok noktadan insanlar kim olduğu belli olmayan Berk Ercan isimli şahısın beyanlarıyla tutuklandı. Pek çoğu hakkında örgüt üyesi olmak suçuyla hazırlanan polis fezlekeleri hiç bir somut delil ve belgeye dayanmıyor" dedi. 
'SAĞLIK SORUNLARI DA OLAN SAPANLI TEYZE TUTUKLANDI'
Bir hafta önce bu kapsamda gözaltınan ve bu akşam çıkarıldığı İstanbul Adliyesi tarafından tutuklanan isimler arasında Gezi Parkı eylemlerinde Sapanlı Teyze olarak hafızalara kazınılan Emine Cansever de var. 
Avukatları ve yakınları Emine Cansever ve diğer isimlerin sağlık sorunlarına dikkat çekerek, "Bu isimler örgüt üyeliği ile suçlanıyor. Emine Cansever, ciddi sağlık sorunlarına sahip, beyninde fıtık var. Ayrıca bakmakla yükümlü olduğu kardeşi Ali, 12 Eylül işkenceleri nedeniyle, o dönemden kalan şizofreni hastası. Bu insanlar sağlık sorunlarıyla bu suçları nasıl işlesin?" diye soruyorlar. 
Avukat Erdoğan, "Cemal Şahin örgütün kır faaliyetlerini yürütmekle suçlanıyor ancak kendisi ağır kanser hastası ve hepatit B virüsü var. Tek böbrekle 9 gündür gözaltında. Şahin, değil kır faaliyeti yönetmek hayatını idame etmekte zorlanan bir insan. Bu beyanatlar ciddiye alınarak insanlar tutuklanıyor." dedi.
Dün aynı tanık ifadeleriyle tutuklanan bir diğer isim Hasan Kaşkır'ın açık kalp ameliyatı geçirdi ve kalp hastası olduğu bilidirildi. Yakınlar ve avukatlar bu gözaltı ve tutuklamalar karşısında şaşkın ve tepkili.
EMEKLİ SEN ÜYELERİ 'EMEKLİ MECLİSİ' İSİMLİ GİZLİ ÖRGÜTE ÜYE OLMAKLA SUÇLANIYOR
Bu kapsamda gözaltına alınan 11 isim dün gece saat 03.00 sularında tutuklandı. Bugün adliyeye sevk edilen 9 kişi de İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı.
Emekli Sen üyesi olan Emine Cansever hakkındaki polis fezlekesinde Cansever'in "Emekliler meclisine" üye olduğu yönünde bir suçlama yer alırken, fezlekeyi hazırlayan polislerin bunun yasal bir sendika olduğunu fark etmediği dikkat çekiyor. 
Dün gece sabaha karşı İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde alınan kararla gerçekleşen tutuklamalar nedeniyle Adliye'ye gelen aile yakınları duruşmalara alınmadı. Yakınlar sabaha kadar bekledikleri karar ardından yakınlarını alamadan Çağlayan Adliyes'nden ayrıldı. Bu akşam diğer gözaltılar için de tutuklama kararı çıkarıldı.