15 Kasım 2017 Çarşamba

DSG'den IŞİD'lilerin Rakka'dan tahliyesine ilişkin açıklama..!


BBC’nin “Rakka’nın kirli sırları” başlığıyla servis ettiği görüntüleri değerlendiren Rakka operasyonunda yer alan DSG'li bir askeri yetkili, 850 sivile karşılık bazı yaralı IŞİD'lilerin tahliye edildiğini ifade etti.
Demokratik Suriye Güçleri'nin IŞİD'i Rakka'dan temizlemek için yürüttüğü "Büyük Savaş" 134 gün sürmüş ve 17 Ekim'de kentin özgürleştiği dünyaya duyurulmuştu. Demokratik Suriye Güçleri bu savaşta 450 bin Rakkalı sivilin kurtarıldığını, binlerce IŞİD'linin öldürüldüğünü ve 655 savaşçısının hayatını kaybettiğini açıklamıştı
Mezepotamya Ajansı'nın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, operasyonun son günlerinde Futbol Sahası, El Neim Meydanı ve Harun Reşid Parkı civarında IŞİD, kendi ailelerinin de içinde olduğu 850 sivili esir tuttu ve canlı kalkan olarak kullandı. IŞİD'in yaklaşık 200 yaralı üyesinin bölgede kaldığı bilgisini veren askeri yetkili, Rakkalı Arap aşiretlerinin de araya girmesiyle söz konusu IŞİD'lilerin aileleriyle Elbu Kemal ilçesine geçişine izin verildiğini ifade etti
'SİVİLLERİ KATLEDECEKLERDİ’
200 yaralı IŞİD'li ve 300 kişiden oluşan ailelerine 550 sivil bırakıldıktan sonra kentten çıkmaları için izin verildiğini ifade eden askeri yetkili, "Bölge aşiretleri çatışılırsa yaralı DAİŞ'çilerin sivilleri ve kendi ailelerini katledeceğini ilettiler. Aşiretler bizden söz konusu yaralı ve ailelerinin geçişine izin vermemizi istediler. Biz de onların çağrısıyla halkımızı kurtarmak için savaşıyorduk. Bu sebeple halklarımızın güvenliğini sağlamak temel görevimizdi. Bu doğrultuda karar verdik ve yaralı DAİŞ'çilerin çıkışına izin verdik" dedi.
Zafer direnen madencilerin: Maden özelleştirmeleri torba yasa tasarısından çıkarıldı..!
onguldak ve Bartın'daki Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) kendi işlettiği maden sahaları özelleştirme kapsamından çıkarıldı.
Torba yasanın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde AKP'nin kabul edilen önergesiyle maden işçilerinin eylemine neden olan tasarının Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşetmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsatlarını işletme, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir" şeklindeki hükmüne "Ancak TTK'nun halen kendisi tarafından doğrudan işletilen işletme izin alanlarında oluşturulacak ruhsatlar bu madde kapsamında ihale edilemez" ifadesi eklendi.
Zonguldak'ta yaklaşık 3 bin maden işçisi, vardiyalarının bitiminin ardından ocaktan çıkmayarak özelleştirme kararını protesto etmişti. 21 saat boyunca ocaktan ayrılmayan işçiler, düzenleme yapılacağı sözünün ardından eylemi sonlandırmıştı.