15 Kasım 2017 Çarşamba

Ekim Devrimi’nin 100. yılında İtalyan komünistlerden büyük miting..!

Komünist Parti (PC) ve Komünist Gençlik Cephesi'nin (FGC) çağrısıyla Ekim Devrimi'nin 100. yılında AB, NATO ve İtalyan hükümetinin halk düşmanı politikalarına karşı bir araya gelen yaklaşık 5 bin işçi ve öğrenci orak- çekiçli bayraklarıyla Kolezyum meydanını doldurdu. Sovyet Birliğinin kuruluşunun yüzüncü yılında kapitalist barbarlığın karşısında tek alternatifin hala sosyalizm olduğunun dile getirildiği mitingin öncesinde ‘Bütün Ülkelerin İşçileri Birleşin’ yazılı pankartların arkasında toplanan binlerce kişi marşlar ve meşaleler eşliğinde Roma sokaklarını dolaştı.
Komünist Gençlik Cephesi ve Komünist Parti, Ekim Devrimi için yapılan mitingin çalışmaları sırasında ana akım medya tarafından hedef alınmış, üyelerinin yaralandığı faşist saldırılara maruz kalmıştı.
Tüm engellemelere rağmen mitinglerini yapacaklarını belirten İtalyan komünistler, “1917’nin yıl dönümünde komünizmden hala korkuyorlar çünkü sömürü düzeninin tek alternatifi hala komünizm. Yüksek işsizlik oranları, ücretlerdeki düşüşler, milyonlarca kişinin gittikçe kötüleşen yaşam koşulları… Kapitalizm bunların hiçbirine çözüm üretemiyor. Hükümetin halk düşmanı politikalarına karşı ve ülkemizin AB ile NATO’dan derhal çıkarılması için Kolezyum meydanını dolduruyoruz” açıklamasını yapmışlardı.

Sol-haber