17 Kasım 2017 Cuma

Sosyal medya paylaşımları Kürt sanatçı Ergin Xelikan (Çetinkaya) tutuklattı..!

Kürt sanatçı Ergin Xelikan (Çetinkaya) sosyal medya paylaşımlarından dolayı hakkında tutuklama kararı verildi.
Geçtiğimiz Pazartesi Ergin Xelikan'ın Ankara'daki evine baskın yapan polis, gözaltına alınarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Ergin Xelikan, iki gün sorgu sürecinin ardından tutuklanma talebi ile savcılığa sevk edildi. Ergin Xelikan'ın evinde yapılan aramada polis bilgisayar, telefonlar ve bazı kitaplara el koydu.
Daha öncesinde Muş ve Iğdır'da gözaltına alınan Ergin Xelikan, 'örgüt propagandası' iddiasıyla açılan davası devam ederken mahkeme başlayana kadar savcının talimatı ile götürüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulacak.

Ergin Xelikan'ın kardeşi Zagros Cetinkaya, Orta Anadolu Kürtlerinin hiç bir zaman zulme ve haksızlığa boyun eğmediğini hatırlatarak, "Belki dağları, denizleri yok ama yüzyıllardır Türkiye'ye sürgün etmiş olan Orta Anadolu Kürtleri, dilini ve kültürünü korumayı başarmış bir halk. Dedelerimiz, ninelerimiz Kürtçe ağıt yaktıysa o dilde stranlarımızı söyledik, kendimizi var ettik. Sazlarımızdan başka hiç birşeyimiz olmadı" ifadelerini kullandı.