13 Kasım 2017 Pazartesi

Suruç Katliamı davasının üçüncü duruşması başladı: Sanık yine getirilmedi..!


Urfa’nın Suruç kentinde 20 Temmuz 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği, 100’e yakın kişinin yaralandığı Suruç Katliamı’yla ilgili davanın 3’üncü duruşması bugün Hilvan T Tipi Cezaevi kampüsü duruşma salonunda görülüyor. Biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada 104’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Jandarmadan kışkırtma
ETHA’nın aktardığına göre; duruşma salonu önünde davanın başlaması beklenirken jandarma sanıkların ismi saydı. Normalde mübaşirlerin yaptığı işi üstlenen jandarma, sanıkların olmadığını bildiği halde “Yakup Şahin, İlhami Balı, Deniz Büyükçebi burada mı” diye sordu.
Jandarmaya tepki gösteren aileler, “Onlar bizim evlatlarımızın katili. Siz bizim acımızla dalga geçiyorsunuz. Zaten tek tutuklu sanık Yakup Şahin, onu da bizden kaçırıyorlar” dedi. Öte yandan, salona girerken jandarma çantaları almak istedi, aileler vermeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Jandarma, parmak sallayarak aileleri tehdit etti, “Copluları çağırmayayım şimdi” dedi.
Sanık yine getirilmedi
Duruşma başlarken, 10 Ekim Ankara katliamı davasının da tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, bu duruşmaya da getirilmedi. Mahkeme heyetinin önce duruşmaya getirilmesi kararı aldığı, ancak sonrasında hiçbir itiraz olmadığı halde SEGBİS ile bağlanmasına karar verdiği Şahin, tutuklu bulunduğu Sincan Hapishanesi’nden SEGBİS ile bağlandı.
Duruşmada katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, yakınları, yoldaşları ve yaralananların yanı sıra HDP Milletvekili Dilek Öcalan, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Yüksel direnişçisi Veli Saçılık da katıldı.