11 Ocak 2018 Perşembe

AKP Sivil Faşist Çeteleri Olası Halk İsyanına Karşı Silahlandırıyor..!

"Herkeste bir silahlanma çılgınlığı var; son 23 ayda 2 milyon 300 bin sivil, ruhsat aldı!"
CHP milletvekili Cankurtaran, yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ülkede "silahlanma çılgınlığının" yaşanabileceğine işaret ederek, silahların kötü niyetli insanların eline geçtiğinde art niyetli kullanılabileceğini bildirdi.
CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Van’a giden Cankurtaran, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi
Cankurtaran silahlanmadaki artışa dikkati çekerek şöyle konuştu:
“Bu iş, sonu çok kötüye gidecek şekilde sonuçlanır. Dediğimiz gibi art niyetli insanların elinde bu kanun çok farklı şekilde kullanılabilir. Türkiye’de son 23 ayda 2 milyon 300 bin sivil, tüfek ve tabanca ruhsatı almış. Bu çok büyük bir rakam. Herkeste bir silahlanma çılgınlığı var.".
AKP-MHP ittifakıyla iktidarı dizayn eden Erdoğan, halkı korkutup sindirmek için Sadat, HÖH, Ülkü Ocakları vb. gibi para-militer faşist çeteleri silahlandırarak sokağa egemen olmayı hedefliyor. Nitekim darbe girişiminin ardından sivillerin kendilerini ve devleti korumaları adına bireysel silahlanmanın teşvik edilmesi de bu gerçeği ortaya koyuyor.