17 Ocak 2018 Çarşamba

Polis Kurşunlarıyla Katledilen Atilla Özkan Kavgamızda Yaşıyor..!


Doğum Tarihi ve Yeri: 1957 Kayseri/Sarız
Ölüm Tarihi: 18 Ocak 1976
Ölüm Yeri: İstanbul/Zeytinburnu
Mezarı: İstanbul-Emirganda
Atilla Özkan yoldaş,  1957 yılında Kayserinin Sarız ilçesinde yoksul Kürt ve alevi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise son sınıfa kadar okuluna devam eden Atilla yoldaş,  okulu bıraktıktan sonra, Zeytinburnu ve Kazlıçeşme’de birçok fabrikada işçilik yaptı. Daha 16 yaşlarında iken, 1973’de TKP/ML Hareketi saflarında mücadeleye katıldı. Kısa sürede yetkinleşerek İstanbul bölgesinin önder kadrolarından biri olarak öne çıkan Atilla Özkan’ın kaldığı ev, 18 Ocak 1976 da başında Uğur  Gür ve Mete Altan’ın  başında bulunduğu polis timlerince  basıldı. Atilla yoldaş, uzun süren bir çatışmanın ardından, yoldaşlarıyla birlikte ağır yaralı olarak ele geçirildikten 1 saat sonra, hastaneye götürülmeyerek katledildi.
Atil­la yol­daş genç ve yü­rek­li bir dev­rim­ci ola­rak TKP/ML Ha­re­ke­ti­nin bir sa­vaş­çı eriy­di. O tam bir görev ada­mıy­dı. Hem fab­ri­ka­lar­da ça­lı­şı­yor, iş­çi­le­ri ör­güt­lüyor ve hem de mi­li­tan bir çiz­gi­de as­ke­ri ey­lem­le­re ko­şu­yor­du. İs­tan­bul’da bir çok as­ke­ri ey­le­min ör­güt­len­me­si ve pra­ti­ğe ge­çi­ril­me­sin­de Atilla’nın dev­rim­ci ira­de­si ve ener­ji­si var­dır. O ey­lem için doğ­muş ve yok­sul­lu­ğun an­cak dev­rim­le son bu­la­ca­ğı­nı bi­len inançlı bir dev­rim­ciy­di.
Ya­şam ko­şul­la­rı­nın çok ağır ol­ma­sı­na ve büyük ola­nak­sız­lık­lar­la sa­vaş­ma­sı­na rağ­men, on­da hiç­bir za­man of-puf çek­me ya da köşe­yi er­ken­den dön­me gi­bi za­yıf­lık­lar görül­me­miş­tir. Kav­ga­ya gir­din­ mi her­şe­yin­le gi­recek­sin di­yen­ler­den olan Atil­la yol­daş, söz­le­ri­ne uy­gun bir pra­tik ser­gi­le­di. Ölümü güle­rek ku­cak­la­dı. Müte­va­zi, baş­la­dı­ğı işi so­nu­na ka­dar gö­tür­me­de­ki ka­rar­lı­lı­ğı, güç­lü inan­cı ve ör­güt­çü ye­te­ne­ğiy­le Atil­la yol­daş, TKP/ML Ha­re­ke­ti­nin iş­çi sı­nı­fı için­de ge­li­şip güç­le­nme­si için can­la baş­la ça­lış­tı ve kı­sa za­man­da Kaz­lı­çeş­me de­ri iş­çi­le­ri ara­sın­da önem­li bir iliş­ki ağı ya­rat­tı. TKP/ML Ha­re­ke­ti­nin iş­çi sı­nı­fı için­de ça­lış­ma­dı­ğı ya da sı­nıf ça­lış­ma­la­rı­na önem ver­me­di­ği­ni id­dia eden in­kar­cı opor­tünist­le­re en iyi yanıt Atil­la Öz­kan yol­da­şın ya­şa­mı ve pra­ti­ği­dir. Yine sınıftan kopuk devrimciliğin  devrimci hareketi nasıl bir çıkmaz içine soktuğunu yıllardan bu yana yaşayarak görüyoruz. Atilla yoldaş 42.yıl önce sınıfla bağlanma ve buradan beslenmenin ne kadar önemli olduğuna pratik duruşuyla vurgu yapıyordu. 
O, ön­cü iş­çi ko­münist mi­li­tan ola­rak kav­ga­ya ka­tıl­dı ve fa­şist dik­ta­tör­lüğün si­lah­lı sa­va­şım­la par­ça­la­na­rak halk­la­rın öz­gür­lüğe ka­vu­şa­ca­ğı inan­cıy­la sa­vaş­tı. Bu­gün fab­ri­ka ça­lış­ma­la­rı­nı ge­liş­ti­rip, ile­ri çek­mek ve ger­çek bir ko­münist iş­çi par­ti­si ya­rat­mak için, Atil­la Öz­kan yol­daş gi­bi ön­cü komünist iş­çi mi­li­tan­la­rın ye­tiş­ti­ri­lip sa­va­şa sürül­me­si­ne da­ha faz­la ih­ti­yaç var­dır. Bu zen­gin top­rak­lar, va­roş­lar ve fab­ri­ka­lar, ör­güt­çü mi­li­tan­la­rın, iş­çi yol­daş­la­rın öne atıl­ma­sı­nı ve kav­ga­yı da­ha sağ­lam ze­min ve emin el­ler­de yük­sel­til­mesini em­re­di­yor.
Mi­li­tan iş­çi önderi Atil­la Öz­kan yol­da­şı katledilmesinin 42.yılında  anar­ken, “ fab­ri­ka­lar ka­le­le­ri­miz ol­ma­lı­dır” şi­arı­na da­ha sı­kı sa­rıl­mak, sınıftan kopuk devrimciliğe kadar inatla ve ısrarla savaşım yürütmek, iş­ken­ce­ci cel­lat­la­rın­dan he­sap sor­mak için saf­la­rı da­ha bir sık­laş­tır­ma­nın ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­ruz. Kav­ga ye­ni iş­çi mi­li­tan Atil­la­la­rın omuz­la­rın­da za­fe­re ta­şı­na­cak­tır. Atil­la Öz­kan, zul­me ve sömürüye son ver­me kav­ga­mız­da hep bi­zim­le ol­du ve bun­dan son­ra­da kav­ga­mı­zın ile­ri ta­şın­ma­sın­da hep bi­zim­le ola­cak­tır.