13 Mart 2018 Salı

13 MART 1982’DE BUCA CEZAEVİNDE TKEP DAVASINDA YARGILANARAK İDAM EDİLEN ÜÇ DEVRİMCİ İŞÇİ SEYİT KONUK, NECATİ VARDAR VE İBRAHİM ETHEM COŞKUN KAVGAMIZDA YAŞIYORLAR..!


" Eğer insanlığın çoğunluğu için etkili
olabileceğimiz yeri seçmişsek,
hiçbir yük bizi kamburlaştıramaz,
Çünkü artık o herkes adına ödenen bir bedeldir;
artık tadına vardığımız şey yoksul, kısıtlı,
bencilce bir sevinç değildir, mutluluğumuz milyonlara aittir,
eylemlerimiz sessiz sedasız ama sonsuza dek
etkisini sürecek ve küllerimizi soylu insanların
çakmak çakmak gözlerinden çıkan yaşlar ıslatacaktır…” KARL MARKS
Evren'in önderliğinde beşli faşist generallerce gerçekleştirilen 12 Eylül 1980 faşist darbesi, işçilere, emekçilere, devrimci ve sosyalistlere savaş ilan etmiş, ev ve sokak infazlarıyla, işkencelerden katletmelerle, idamlarla, dahası faşist baskı, terör ve zulümle devrimci halk hareketini ezip dağıtmaya ve toplumu korku cenderesi içine hapsetmeye çalışmıştı.
Nitekim faşist cunta devrimi ve komünistlerden intikam almak için idamları uygulamaya soktu. Birçok devrimci sorgusuz sualsiz göstermelik yargılamalarla cuntanın onayıyla idam edildi. TKEP üyesi üç devrimci işçi Seyit Konuk, İbrahim Ethem Coşkun ve Necati Vardar, 13 Mart 1982'de Buca Kapalı Bölge Cezaevi’nde idam edildiler. Başları dik alınları ak idam sehpasına yürüyen üç tıpkı Deniz, Yusuf ve Hüseyin gibi devrimin onurunu korudular ve faşist cellatların yüzüne tükürdüler.
Faşist Cuntacılar tarafından İdam edilmelerinin 36.yılında, devrimci işçiler Seyit Konuk, Necati Vardar ve İbrahim Ethem Coşkun’ saygıyla anıyor ve kavgalarını zafere dek yaşatacağımıza söz veriyoruz