10 Nisan 2018 Salı

Anadolu Üniversitesi’nde ”Ali İsmail Korkmaz’ı unutmamak suç değildir.” diyen üniversitelilere özel güvenlik saldırdı..!


Anadolu Üniversitesi’nde Ali İsmail Kokmaz’ın doğum gününde “Düşlerindeki özgür dünyayı kuracağız” afişi asan Öğrenci Kolektifleri’nden 3 üniversiteliye soruşturma açılmıştı. Bugün (9 Nisan) soruşturmayı protesto etmek için bir araya gelen üniversitelilere özel güvenlik saldırdı.
Ali İsmail’in anılması “suç” olarak değerlendirildi
Ali İsmail Korkmaz’ı unutmamanın suç kabul edildiği Anadolu Üniversitesi’nde yaşanan olaylar üzerine Eskişehir Öğrenci Kolektifleri bir basın açıklaması yayımlayarak Ali İsmail’i anmanın suç olmadığını söyledi:
Üniversitemizde son bir haftadır öğrenciler üzerinde baskı ve sindirme politikaları tavan yapmış durumda. Hatta, hal öyle ki Haziran İsyanı’nda polis ve sivil faşist güruh tarafından tekmelenerek vahşice katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününde fakülte arkadaşlarının Ali İsmail’i anmasını “suç” olarak değerlendirip, konuyu üniversiteliler hakkında soruşturma açma noktasına kadar getirdiler. Gelinen bu nokta bizlere açıkça göstermektedir ki rektörlük Saray’ın valiliğine soyunmuştur ve üniversitelileri tebaa olarak görmektedir.
Biz üniversiteliler olarak buradan kendisini birilerinin valisi olarak gören rektörlüğe açıkça belirtmek isteriz ki bütün gerici baskılara rağmen üniversiteler aklın ve bilimin yuvası olmaya ve aydın kimliğini korumaya devam etme cesaretini gösterecektir. Ayrıca şu da iyi bilinsin ki tarih sayfalarının yeniden doldurulacağı bu günlerde 19 yaşında katledilen bir üniversitelinin anısına tahammül dahi edemeyenler karanlığın aydınlığa çıktığı günlerde başı önüne eğilmiş olarak gezeceklerdir.
“Ali, Haziran İsyanı’nın parçası olan üniversitelilerin simgesidir”
Ali İsmail’in hatırasından bu kadar korkmanızdaki nedeni iyi biliyoruz. Ali İsmail memleketin karanlığa karşı başkaldırdığı haziran günlerinde rektörlüğün bugün koltuk değneği olduğu aymazlarca katledildi. Ali İsmail’i katlederek üniversiteyi bastırdığını sananlar onu karşısında bir simge olarak buldu. Ali, Haziran İsyanı’nın bir parçası olan bütün üniversitelilerin bir simgesidir artık. Bundan dolayı rektörlüğün korkusunu iyi biliyoruz. Üniversiteyi gerici yuvasına, üniversitelileri tebaaya çevirmeye çalışanlar üniversitenin aydın kimliğine her zaman saldırdığı gibi üniversite kimliğini var eden Ali İsmail gibi simgelere de saldırmak zorunda hissediyor kendini. Çünkü iyi biliyorlar her üniversiteli Ali İsmail gibi olduğunda memlekette özgürlüğün, üniversitelerde bilimin rüzgârı esmeye devam edecek.
“Bu rüzgar gücünü yurtseverliğinden, aklını bilimden alıyor”
Şunu da iyi bilin ki bahsettiğimiz bu rüzgâr gücünü yurtseverliğinden, aklını bilimden alıyor. Ve bu rüzgâr kirli koltukları yerle yeksan edecek. Buradan bir kere daha tekrar ediyoruz: Memleketi karanlığa sürükleyenlerin koltuk değnekleri, korkmakta tereddütsüz haklısınız. Bugün rektör memleketi karanlığa sürükleyenlerin koltuğunda oturarak üniversite kimliğini yok etmek istiyor. Fakat iyi bilsinler ki ne memleketi gericiye, piyasacıya bırakırız ne de üniversitelerimizi onların değnekçilerine. Baskıyı, zorbalığı güç olarak gören bu zihniyete üniversitelinin aklını karşılarına çıkartarak cevap vereceğiz. Karşımıza zorbalıkla, kaba kuvvetle her çıktıklarında “olta” ya gelmekten başka çareleri kalmayacak.
Son olarak şu da iyi bilinsin ki Ali İsmail Korkmaz’ın rüzgârı Anadolu Üniversitesi’nde de Eğitim Fakültesi’ndeki her amfide de her sınıfta da esecek. Sözümüz olsun o rüzgâr üniversiteye çöreklenmiş kirli zihniyetin koltuklarını altüst edecek. Üniversiteler bizim, memleket bizim!
Kaynak: Kolektifler4.net