14 Nisan 2018 Cumartesi

Emperyalistler Suriye’yi Vurdu Şeriatçı IŞİD destekçisi İHH Genel Başkanı: "Az füze atıldı içimiz soğumadı".dedi.!

Sözde Anti-Amerikancı olan şeriatçılar Suriye savaşında emperyalistlerin yanında saf tutmaktan geri kalmıyor.
ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırısından en çok medet uman dinci çeteler saldırının ardından “saldırıyı yetersiz bulduklarını” açıkladı.
“Yardım” adı altında din tüccarlığı yapan İHH ile IŞİD’den bozma çetelerin füze saldırısına dair açıklamaları AKP şeflerininkiyle aynı yönde oldu. Bu açıklamalar ise dinci gericiliğin, Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmiyle Suriye’deki çıkar ortaklığını bir kez daha gözler önüne serdi.
İHH: Çok az füze atıldı
İHH’nın füze saldırısıyla ilgili açıklaması genel başkanı Bülent Yıldırım’dan geldi. “Çok az füze atıldı” diyen Yıldırım, füzelerin içlerini serinletmediğini dile getirdi. Yıldırım “Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Cihatçı çeteler: Esad hâlâ iktidarda
AKP ve İHH’nın yanı sıra saldırıdan tatmin olmayanların arasında cihatçı çeteler de yer aldı. Rusya ile anlaşarak Duma’yı Suriye ordusunun kontrolüne bırakan Ceyş-ül İslam’a adına açıklama yapan Muhammed Alluş, saldırıyı “komedi” olarak niteleyerek Esad’ın hâlâ iktidarda olmasından yakındı. Alluş “Suç aletini yok edip suçluya dokunmadılar” ifadesini kullandı.
Suriye Müzakere Komisyonu (SNC) Başkanı ve Nasr el Hariri ise “kimyasal saldırıya karşılık” olduğunu iddia ettiği saldırının, Esad’a verdiği mesajın sınırlı olduğunu “Bugünkü saldırı Esad’a tek bir mesaj veriyor: Suriyeli çocukları kimyasal silahlarla öldürme ama normal silahlar kullanabilirsin” ifadeleriyle dile getirdi.
Körfez şeyhlerinden ABD’ye tam destek
Çetelerin arkasında bulunan AKP’nin yanı sıra Körfez şeyhleri de füze saldırısını alkışlarla karşıladı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan saldırıya “tam destek” açıklaması yapılırken, bakanlıktan bir yetkili bunun “kimyasal saldırıya karşılık olduğu” iddiasını sürdürdü. El Suud himayesindeki Bahreyn’den de aynı yönde açıklama geldi. Katar’dan yapılan açıklamada da “kimyasal saldırı” demagojisi yapılarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından gerçekleştirilen füze saldırısına destek verildi.