11 Nisan 2018 Çarşamba

Kadınlar kadın katliamlarına karşı 27'nci kez bir arada..!


Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, kadın katliamlarına dikkat çekmek için her ayın 11'inde yaptıkları eylemin 27'nci ayında da bir araya geldi.
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi her ayın 11’inde kadın katliamlarına dikkat çekmek için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemlerinin 27’nci ayında bir araya geldi.
Katledilen kadınlar için adalet istediklerini belirten Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) sözcüsü Ezgi Bahçeci, yargının erkeği korumaya devletin ise kadınların haklarını gasp etmeye devam ettiklerini söyledi. Mart ayında 25 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Bahçeci, “Mart ayında yaşamını yitiren kadınlardan biri de Alara Kandemir oldu. Aynı odada olan ve aradan bir saat geçmesine rağmen haber vermeyen hocası ise olay açıklığa kavuşmamasına rağmen serbest bırakıldı. Kadınları katletmenin, her türlü bahane ile yaşam haklarını elinden almanın bu kadar kolay ve sıradan olduğu bir ülkede yaşıyoruz” dedi.
‘ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Bahçeci, öz savunma hakkını kullanan Yasemin Çakal’ın geçtiğimiz günlerde görülen karar duruşmasını da hatırlatarak, “Yasemin yerel mahkemede beraat etmesine rağmen İstinaf Mahkemesi beraatını bozarak 15 yıl hapis cezası verdi. Kadınlar olarak Yasemin’le dayanışmaya ve Yasemin için adalet aramaya devam edeceğiz. Çünkü erkek egemen sisteme, hayatlarımıza dönük her türlü saldırıya karşı öz savunma, biz kadınların en meşru hakkıdır. Öz savunma hakkımızı savunmaya devam edeceğiz” diye belirtti.
NURCAN ASLAN DAVASINA KATILIM ÇAĞRISI
2 yıl önce öldürülen Nurcan Aslan için adalet taleplerini yineleyen Bahçeci, kadınlara yarın saat 10.30’da Bakırköy Adliyesi’nde görülecek davada Nurcan Aslan için birlikte olma çağrısında bulundu.