13 Nisan 2018 Cuma

Suriyeye Emperyalist saldırı: ABD, İngiltere ve Fransa’dan Suriye’yi vurdu.Emperyalist Saldırya Karşı Çıkalım....!


Suriye’ye yönelik askeri müdahale tehditleriyle tırmanan gerilimde ABD Başkanı Donald Trump, bugün (14 Nisan) sabaha karşı Suriye’ye saldırı emrini verdiğini açıkladı. Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırıya İngiltere ve Fransa’nın da destek verdiğini duyurdu.
Saldırının amacını “kimyasal silahların üretim, yayılım ve kullanımına karşı güçlü bir caydırıcılık oluşturmak” olarak tanımlayan Trump, “Harekat, Rusya’nın Esad’ı kimyasal silahlardan uzak tutmak konusundaki acziyetinin direkt sonucu” ifadelerini kullandı.Hatırlanacağı üzere Irak'ın işgalinde de ABD ve İngiltere'de Saddam'ın elinde Kimyasal silah bulundurduğu yalanını söylemiş ve sonrasında bu iddianın yalan olduğu açığa çıkmıştı. Suriye'ye yönelik emperyalistlerin askeri saldırı gerekçesi tamamıyla yalana dayalıdır ve
Şam halkı, üçlü saldırıya karşı sokaklara döküldü
Suriye yönetimine yakın kaynaklar, başkent Şam’da sabahın ilk ışıklarıyla, “ABD-İngiltere-Fransa saldırısına meydan okumak için” Emevi Meydanı’nda halkın toplanmaya başladığını bildirdi.
NATO: Suriye’de yürütülen operasyonu destekliyoruz
ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye gerçekleştirdiği sınırlı saldırılarla ilgili olarak NATO’dan “Suriye’de yürütülen operasyonu destekliyoruz” açıklaması yapıldı. Rusya: Bu tür eylemler sonuçsuz kalmayacak
ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye yönelik saldırılarının ardından Rusya’dan “bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağını” açıklaması geldi.
Rusya’nın ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Önceden planlanmış bir senaryo ortaya kondu. Yeniden, tehdit ediliyoruz. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarmıştık. Bütün sorumluluk Washington, Londra ve Paris’e aittir.