30 Mayıs 2017 Salı

Adana-Kozanda Cemaatçılar Duruşma çıkışı çocuklarını kaybeden ailelere saldırdı..!

Kozan’da görülen Aladağ yurt yangını davası sonrası Süleymancılar cemaatinden oldukları düşünülen bir grup basın açıklaması için hazırlık yapan ailelere tehditler savurarak saldırdı. Kısa süreli arbedenin ardından saldırganları uzaklaştıran polisin mağdur ailelerden de alanı terk etmelerini istemesi tepkiyle karşılandı. Sosyal Haklar Derneği avukatlarından Can Atalay, basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
AİLELER: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
Yangında çocuğunu kaybeden Mehmet Ali Baş, can güvenliklerinin olmadığını belirterek “Çocuklarımız yandı. Onu soruşturmaya mı geldik, dayak yemeye mi?” şeklinde konuştu. Ne olacağının belli olmadığını ifade eden Baş, “Bize tehditte bulunuyorlar. Hesabımıza para yatırmışlar” dedi. Ahmet Yetim de ne kadar yatırdıklarını bilmediklerini belirterek “Bizim çocuklarımız satılık değil” dedi. Yılmaz isimli bir vatandaş ise duruşmanın ardından hocaların saldırı yapmak için telefonla birilerini çağırdığını söyledi.
SÜLEYMANCILAR KORUNUP KOLLANIYOR MU?
Ailelerle birlikte açıklama yapan Atalay, ailelerin tehdit edildiğini belirterek tehditlere müsamaha gösteren kolluk güçlerinin suç işlediğini dile getirdi. Bundan sonra Aladağ’ın dağ köylerinde yaşayan ailelerin kılına zarar gelirse Adana Emniyet Müdürlüğü’nün ve İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu olacağını ifade eden Atalay, Fetullahçıların yaptıklarından ders alınması gerektiğini belirterek yarın Süleymancılar cemaatinin de sorun yaratabileceğini ifade etti.
ÇOCUKLARI CEMAATLERE TESLİM EDEN DEVLET DE SUÇLU

Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur da devletin sorumluluğuna dikkat çekerek “Bu mesele sadece yurt yangınına indirgenecek bir mesele değildir. Bu yolsuz, okulsuz köylerle çocukların cemaatlere yüklenmesi meselesidir. Sanık avukatlarının doğru söylediği tek bir şey var, devletin bunca sorumsuzluğunu yurt yöneticilerine mi bırakacağız? Devletin de sorumluluğu var” dedi. Yurt yangınını araştırmak için kurulan araştırma komisyonunun üyesi CHP’li Mustafa Balbay da sorumluluğun birkaç kişi ile sınırlı olmadığını belirterek devletin de sorumlu olduğunu ifade etti.