25 Mayıs 2017 Perşembe

Zindana Kapatılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça,Açlık grevlerinin 78’nci gününde selam gönderdiler..!

İki gün önce tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevlerinin 78’inci gününde destek olanlar selam gönderdi. Nuriye’nin koğuşta, Semih’in ise bir kişiyle kaldığını söyleyen avukatlar, tek sorunun hijyen olduğuna dikkat çekti.
İki gün önce “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevlerinin 76’ncı gününde cezaevine gönderildi. Nuriye Sincan Kadın Kapalı Cezaevine gönderilirken, Semih ise Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevine gönderildi.
Açlık grevlerine 78’nci gününde de devam eden Nuriye ve Semih’in su ve şeker ihtiyaçları karşılanırken, tek sorunlarının hijyen olduğu bildirildi. Tecrit altında tutulmadıklarını söyleyen avukatlar, Nuriye’nin koğuşta Semih’in de yanında bir kişiyle kaldığını bildirdi.
198 gündür direnen Nuriye ve Semih, gözaltından tutuklanma sürelerine kadar Yüksel Caddesi’nde yaşananlardan bilgileri olduğunu belirterek, kendilerine destek vermek için eylem yapan, devlet şiddetiyle karşılaşan ve gözaltıyla karşı karşıya kalanlara selam ve sevgilerini yolladı.
Nuriye ve Semih, hem direnenlere hem de kendilerini tutuklayanlara, “Tutuklama bizi yıldırmayacak, direnişimize devam edeceğiz” diye seslendi.