30 Mayıs 2017 Salı

AKP'nin Örnek Politik Figürü Mehmet Metiner..!


MSPnin Akıncılar gençlik örgütü içinde yetişmiş olan Metiner bir dönemler yolunu HADEP'e kırmıştı. Burada da dikiş tutturamayan Metiner AKP'nin kuruluşunun ardından dümenini Erdoğanda yana kırı. Erdoğan'a yalakalıkta sınır tanımadı. Fırıldaklığıyla öne çıkan bir AKP'li politik figür olan Metiner,tetikçiliğe devam etti.
AKP’li Mehmet Metiner’den “bu kadar da olmaz” denilecek tutumlar düzeyde bir biriyle çelişkili tutumlar gördük… CNN’türk’te bir programa katılan Metiner, “17-25 Aralık öncesi FETÖ yoktu, bir hizmet hareketi vardı” dedi.. Tayyip Erdoğan’ın “ne istediler de vermedik” sözlerini “cemaatlerin özgürlük alanlarıyla ilgiliydi” diye açıklayan Metiner, yaşanan yargı skandallarına ilişkin de konuştu:”Yargısal işlemlerin hepsine sahip çıkmıyoruz. Hiçbir mağduriyet yaşanmadı demiyoruz” dedi.
Bir AKP Portresi Mehmet Metiner
Metiner programda 17-25 Aralık süreci öncesinde AKP’nin Cemaat’e destek verdiğini kabul ederek, “Keşke daha önce görseydik, koruduk kolladık ancak Hizmet Hareketi’nin FETÖ’ye dönen yapısıyla koalisyonumuz olmadı” ifadelerini kullandı.
“Ne istediler de vermedik sözü, Cemaatlerin özgürlük alanıyla ilgiliydi”
“Hesap sorulacaksa hesap verilir” diyen Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde söylediği “Ne istediler de vermedik” sözünün de dini cemaatlerin özgürlük alanına yönelik söylenen bir söz olduğunu savundu.
“Yargısal işlemlerin hepsine sahip çıkmıyoruz”
Metiner açıktan işkenceyi savunmuştu.Metiner ,“İşkence iddialarıyla ilgili inceleme yapmayacağız” demişti.
“FETÖ” operasyonlarında tutuklananlarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirten Metiner, “FETÖ”cü tutukluları ziyaret etmeyeceklerini, onlarla ilgili kötü muamele ve işkence iddialarıyla ilgili inceleme yapmayacaklarını’ açıkladı.
“Kimse FETÖ’cü teröristler üzerinden siyasi propaganda yapmaya kalkmasın”
Metiner, işkence iddialarını gündeme getiren CHP’yi de eleştirerek, “Hiç kimse FETÖ’cü teröristler üzerinden siyasi propaganda yapmaya kalkmasın. Onlar mağdur edilen değil mağdur edenlerdir” dedi.
Son dönemde Cumhuriyet ve Sözcü gazetesine yönelik yapılan operasyonlarla artan kamuoyundaki “FETÖ operasyonlarında mağduriyet yaratıldığına” yönelik tepkileri de kabul eden Metiner, “Yargısal işlemlerin hepsine sahip çıkmıyoruz. Hiçbir mağduriyet yaşanmadı demiyoruz” dedi. Yani Metiner yok yok ne arasan var ama tutarlılık hariç.