21 Mayıs 2017 Pazar

Zindanlarda Sürgün ve faşist baskılar durmuyor: SİNCAN'DA TOPLU SÜRGÜN-SEVK!

Sincan Cezaevi'ndeki erkek tutsakların hepsi Karadeniz'deki cezaevlerine sürgün edildi.
Cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalar gün geçtikçe yoğunlaşarak devam ediyor. Baskı ve hak gaspları artıyor, tecrit koyulaştırılıyor, şiddet artıyor, sürgün-sevkler yaygınlaşıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL koşullarında bedeller ödenerek kazanılmış hakların hepsi geri alınmaya çalışıyor
Yayın yasağı, kitap yasağı, çıplak arama, hücre cezaları, iletişim cezaları, kameraların takılması, süngerli oda, yalnızlaştırma, kelepçeli muayene ve toplu sürgün sevkler şeklinde uzayıp giden bir zincir sözkonusu…
Sincan’da erkek tutsaklara toplu sürgün-sevk
En son Sincan hapishanesinde bulunan erkek tutsakların hepsinin Karadeniz bölgesindeki hapishanelere topluca sürgün sevk yapıldığı öğrenildi. Bu büyük sürgünün ailelerin görüşe gitmesiyle öğrenildiği belirtiliyor.
Karadeniz gibi ulaşımın da, konaklamanın da güç olduğu bir bölgeye sürgün edilmenin anlamı bellidir. Tutsakları ailelerinden ve toplumsal ilişkilerinden koparma saldırısıdır bu.
Hasta tutsakların ters kelepçeli bir şekilde muayene ettirilmek istenmesi de ayrı bir işkence. Hapishane koğuşlarında, hücrelerinde kapasitenin çok üstünde tutsak olması tutsakların artık nöbetleşerek uyumalarını getiren başka bir şiddet ve baskıdır.