21 Mayıs 2017 Pazar

Faşizm Direnişten Korkuyor:

KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitimci Semih Özakça’nın evlerine siyasi şubeye bağlı polis ekipleri tarafından gece 01.00 civarında baskın yapıldı. Gülmen ve Özakça baskını sosyal medya hesaplarından duyurdu.
Baskında Gülmen ve Özakça’yla birlikte Özakça’nın eşi Esra Özakça ve iki avukat gözaltına alındı.
Nuriye Gülmen @NuriyeGulmen
Siyasi şube polisleri eve girmeye çalışıyor. Su an kapıyı kiriyorlar.
Gülmen ve Özakça’nın yaşadıkları ev ve sokak polis ablukası altına alınmış durumda. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, baskın esnasında evlerinden canlı yayın yaptı. Esra Özakça, eşinin ve Gülmen’in adli kontrol için bu sabah karakola gittiklerini aktararak, polislere “Hangi hakla hırsız gibi evimize giriyorsunuz” diye seslendi.
‘YAKALAMA GEREKÇESİ: YENİ GEZİ’
Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça için yakalama, evleri için de arama kararı bulunduğunu söyledi. Yakalama ve arama kararının gerekçesi ise; açlık grevinin ölüm orucuna dönüşebileceği, Tekel ve Gezi benzeri eylemlere sebep olabileceği.
Haklarında yakalama kararı var
Avukatları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında yakalam kararı olduğunu duyurdu
Halkın Hukuk Bürosu @halkinhukuk
Arama devam ediyor, evdeyiz. Nuriye ve Semih için yakalama kararı var. Gezi veya Tekel yapmayı düşünüyorlar diye yazmış savcı...
‘Üçüncü kez aynı şube tarafından gözaltına alındılar’
Polis baskınında iki eğitimciyle birlikte Özakça’nın eşi Esra Özakça, savcıyla görüşmek isteyen avukat Ebru Timtik ve avukat Ayşegül Çağatay gözaltına alındı.
Kozağaçlı, “Elbette hiçbir biçimde vazgeçmeyecekler. Bunu da söylediler. Üçüncü kez aynı şube tarafından, aynı fezlekeyle gözaltına alınıyorlar. İlk ikisinde burada örgüt üyeliği görmeyen savcılık, yargıçlık, bir ay sonra üçüncüsünde böyle bir şey görüyorum diyorsa gerçek dışı, hukuk dışı bir uygulama yapmış olur“ diye konuştu.