22 Mayıs 2017 Pazartesi

Kristal-İş’ten grev yasağına: “Gerekli cevabı işyerlerimizde vereceğiz”..!

Şişecam’da toplu sözleşme görüşmeleri sırasında işçilerin taleplerine kulak tıkayan ancak aynı günlerde Mısır’da bir başka şirketi alma girişiminde bulunan işverene “grev” ile yanıt veren işçiler karşısında AKP iktidarını bulmuş, Bakanlar Kurulu grevi “milli güvenliği bozucu” gerekçesiyle yasaklamıştı.
Şişecam’da yetkili Kristal-İş Sendikası, yasak kararının ardından yazılı bir açıklama yaptı. “Şimdi Şişecam işvereninin uyuşmaz tavrının sebebini, toplu sözleşme masasına gelmeyişini ve sırtını yasladığı yeri daha iyi görebiliyoruz” diyen Kristal-İş, AKP iktidarının 2015 yılında da grev kararlarına yasaklamayla karşılık verdiğini hatırlattı, “Fakat görüyoruz ki geçmişten ders almayanlar, cam işçisinin ve işçi sınıfının gücünü hafife alanlar bugün tekrar aynı hataya düşüyorlar” dedi.
İnsana yakışır bir ücret ve yaşam için grev silahını kullanmaktan asla çekinmeyeceklerini ifade eden Kristal-İş, bu andan sonra izleyecekleri yol haritasını çıkarmak üzere 23 Mayıs günü bir Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı alacaklarını duyurdu.
Açıklama, “Toplantısı neticesinde, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızdan ve gerekli cevabı işyerlerinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadesiyle son buldu.