4 Ekim 2017 Çarşamba

AKP’NİN KİRLİ SAVAŞI İÇİN SİLAHA SİLAH İÇİN PARAYA PARA İÇİNDE ZAMLARA ZAMLARA İHTİYACI VAR ..!

Peş peşe gelen zamlar için açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, savaş politikaları için bu zamların gerekli olduğunu belirterek, ‘yeni silahlar için para gerekli’ dedi
Neredeyse tüm dünya ile savaşmaya hazırlanan AKP’nin, Ortadoğu’da savaş pratiklerinin adımlarını attığı görülürken aynı zamanda halkı soymanın bir aracı olarak kendi yarattıkları savaş koşullarını hem kullandığı hem de savaş çığırtkanlığını yaparak, halka bu durumu kanıksatmaya çalıştıkları görülüyor. Büyük tepkilere yol açan zamların açıklanmasından sonra konuşan AKP’nin Maliye Bakanı Ağbal, yüzde 40’lık MTV zammının savunma giderlerine kullanılacağını söylemişti. Aynı eksende açıklama yapan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında MTV zammıyla ilgili, ‘’Yanlış anlaşıldı, yüzde 40 MTV zammı 2018’de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli” dedi.

Şimşek, zam yapmanın gerekçelerini ise şöyle açıkladı: “Türkiye gerçekten önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Yakın coğrafyamızda büyük tehditler var. Bunun üzerinden siyaset yapmayacağım fakat haritalar yeniden şekillendiriliyor. Tehditler terör üretti. Kaos söz konusu, bu tehditler terör üretti. Tehditlere karşı yeni silah sistemleri ve mühimmatlar alınacak. Ancak bunun için gerekli bütçe yok.” Şimşek, mevcut bütçenin ise böyle bir durumda açık vereceğini belirtti.