16 Ekim 2017 Pazartesi

‘Kerkük düşmedi teslim edildi’: Halk öfkeli!

Süleymaniye'de yaşayan gazeteci-yazar Necmettin Salaz, Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin saldırdığı Kerkük'teki son durumu aktardı. Medya Haber'e konuşan Salaz, "Kerkük düştü mü?" sorusuna "Kerkük düşmedi, teslim edildi" yanıtını verdi. Bunun da Irak merkezi hükümeti ile Federal Kürdistan Bölgesi yönetimi arasında varılan mutabakat sonucu olduğunu kaydeden Salaz, bunun faturasının yönetime ağır kesileceğini söyledi.
'Tüm talepleri paraydı'
Merkezi hükümetin 6 maddelik şartına karşı bölge yönetiminin sadece para içerikli 5 maddelik bir talebinin olduğunu vurgulayan Salaz, "Bölge yönetimi 5 madde sundu. Hepsi de para üzerineydi. Maaşların ödenmesine ilişkindi" dedi.
Halk öfkeli
Halkın yönetime oldukça öfkeli olduğunu aktaran Salaz, "Peşmergeye dahil tek laf edilmemelidir. Şengal'de de böyle oldu. Çekilen değil emir verenler sorumludur. 'Kalın savaşın, yurdunuzu savunun' talimatı verilseydi, peşmerge kalıp savaşırdı. Ancak yönetim bunu yapmadı. Kerkük'te kalıp savaşan, yurdunu savunan namuslu yurtsever çocuklar ve bir avuç halktır.” diye konuştu.