16 Ekim 2017 Pazartesi

MGK'da OHAL VE GÜNEY KÜRDİSTANA YAPTIRIM ÇIKTI...!

Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan Milli Güvenlik Kurulu sona erdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı 3 saat 10 dakika sürdü. Toplantı sona erer ermez bir bildiride yayımlandı.
OHAL uzatılsın tavsiyesi
MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiri şöyle;
“FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.
3 saat 10 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası bakanlar kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı MGK’nin aksine çok kısa sürdü. Yarım saat süren toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ kameraların karşısına geçti.
OHAL’in 3 ay daha uzatılmasının yanında MGP toplantısında Türk hava sahasının Federe Kürdistan Bölgesi’ne kapatıldığı kararı çıktı .hükümet sözcüsü Bakan Bozdağ, Habur Sınır Kapısı'nın Bağdat hükümetine devredilmesi için çalışma başlatıldığını da söyledi. Böylece 3 saat gibi kısa süren MGK toplantısında Kürtlere gözdağı yaptırım ve tehdit çıkarken, iç politikada şeflik rejimini tesisi için OHAL rejiminin 3 ay daha uzatılması kararı çıktı. AKP faşizmi halk ve Kürt düşmanlığına devam edeceğini birkez daha ortaya koymuş oldu.

OHAL’e ve Güney Kürdistan’a Yönelik Yaptırımlara Hayır..!