18 Kasım 2017 Cumartesi

İstanbulda Kadınlar 25 Kasım'a hazırlanıyor

İstanbul 25 Kasım Platformu, Taksim’de gelenekselleşen yürüyüşü için tüm kadınlara ve LGBTİ bireylere katılım çağrısı yapt
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar pek çok ilde olduğu gibi İstanbul’da da sokaklarda olacak. Geçen yıl “OHAL’de de herhalde de direniyoruz” sloganıyla kadına dönük şiddeti, baskı ve ayrımcılıkları, devletin bunu körükleyen politikalarını protesto eden kadınlar bu yıl da, “Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz, hayatlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmiyoruz” sloganıyla öfke ve taleplerini haykıracaklar.
İstanbul 25 Kasım Platformu, Taksim’de gelenekselleşen 25 Kasım yürüyüşü için tüm kadınlara ve LGBTİ bireylere katılım çağrısı yaptı. Önceki yıllarda Taksim Meydanı’na kadar sürdürülen yürüyüşün bu yıl İstiklal Caddesi’ndeki inşaat çalışmaları nedeniyle Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi önüne kadar devam edeceği belirtildi.
Platform 25 Kasım öncesinde İstanbul’un birçok ilçesinde bildiri dağıtımı, stant ve stiker çalışmaları yapacak. Yapılacak etkinliklerin oluşturulan facebook sayfasından takip edilmesi mümkün.

Tüm kadınları bulundukları her alanda, kaç kişi olduklarına ve biçimine bakılmaksızın eylem yapmaya, tepki göstermeye davet eden platform, OHAL koşullarında kadın cinayetlerindeki artışa da dikkat çekerek, “hayatlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.