13 Ocak 2018 Cumartesi

Ankara’da KESK’liler eylemdeydi: “Tüm ihraçlar işe geri alınsın”..!

KESK Ankara Şubeler Platformu, Sakarya Caddesi’nde OHAL kapsamındaki KHK’ler ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe geri alınması için eylemine Valilik yasağı gerekçe gösterilerek izin verilmedi.
KESK üyeleri bunun üzerine açıklamayı Eğitim-Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi binası önünde yaptı. Basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nusret Sulkalar, OHAL ilan edildiğinden beri ortada hukuk, demokrasi, temel hak ve hürriyetlerin kalmadığını vurguladı.
Sulkalar, “Sırf muhalif olduğu için akademisyenler, avukatlar, hekimler, mühendisler, mimarlar ve kamu çalışanları ihraç edildi, işlerinden atıldı, görevlerinden alındı. Basın yayın organları kapatıldı, gazeteciler tutuklandı. OHAL, tek sesli bir Türkiye yaratmak için kullanıldı” dedi.
Tayyip Erdoğan’ın “OHAL millete karşı ilan edilmedi” sözüne dikkat çeken Sulkalar şunları söyledi:
‘OHAL millete karşı ilan edilmedi’ diyenlere soruyoruz: ‘Millet’ dedikleri; bir kişi, ailesi ve onun kadroları mıdır? ‘Millet’ dedikleri; ihaleyle, rantla, yolsuzlukla, yağmayla, ucuz emek ile beslenen, vergisini dahi ödemeyen bir avuç sermayedar mıdır? Hayır! Bin kere hayır! Bu karanlık baskı düzeni ‘istikrar ve huzur’ vaadiyle pazarlanmaya çalışılıyor. İstikrar mı var? Huzur mu var? Can güvenliği mi var? İşsizlik mi bitti? Geleceğe umutla mı bakılıyor? Hayır! Bin kere hayır! OHAL; saray rejimine ‘Hayır’ diyenlere, muhaliflere, kadınlara, emekçilere, halklarımıza karşı ilan edildi.

Meslek örgütleri ve demokrasi güçleri olarak hayatın her alanında topluma dayatılan gericileşmeye izin vermeyeceklerini ifade eden Sulkalar, OHAL rejiminin son bulmasını istedi.