10 Ocak 2018 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarayda düzenlenen Kaymakamlar Toplantısı'nda konuştu..!


Cumhurbaşkanı Erdoğan, paramiliter çete örgütlenmelerinin kurulması ve bunlara KHK ile koruma kalkanı getirilmesinin ardından, iç savaşın sinyalini verdi: "Bu yıldan başlayarak önümüzdeki dönemde milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik saldırların katlanarak artması kuvvetle muhtemeldir. Kimi zaman inanç, kimi zaman mezhep... En büyük tehlike bu, onu da söyleyeyim. Şu anda mezhebi noktada bir yapılanmayı şiddetle yürütenler de var. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Etnik unsurları şu anda egemen kılamayanlar şimdi mezhebi olarak bu işi yürütmenin gayreti içindeler."
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Şurası'na da katıldı.
Adalete güvensizlik zirve yapmışken, Erdoğan, "Bizim medeniyetimiz adalet üzerine kurulmuştur" iddiasında bulundu, "Geciken adalet adalet değildir. Onun için bu konuyu önceliklerimizin başına aldık" dedi.
Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de yargı düşmanlık hukuku ile işlerken Erdoğan'ın, "Düşmanlıkla adalet yan yana yürümez" ifadesi dikkat çekti.
Erdoğan, adaletsizlikler konusunda toplumun susması gerektiğini söylerken, ekonomik krizin de sinyalini verdi: "Adalet ile ekonomi arasında da çok yakın bir ilişki vardır. Adaletin bozulduğu yerde ekonomiyi ayakta tutmak zordur.