15 Ocak 2018 Pazartesi

DTK’den Erdoğan’a uyarı: Afrin bütün bir Kürdistan’dır!

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündemine aldığı Efrin’e yönelik sadırı girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, açıklamaların tamamen propaganda ve ajitasyon amaçlı dillendirilen, halkların zihnini bulandıran yalanlar olduğunun açık ve net olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
Halkların kafasını yalanlarla bulandırıyorlar
“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın son günlerde sıklıkla gündeme getirdiği Afrin’e askeri müdahale açıklamaları, Kürt halkı başta olmak üzere uluslararası toplum nezdinde ciddi bir kaygı yaratmıştır. Kaygının nedeni; böylesi bir askeri müdahale ve işgal girişiminin, büyük bir istikrarsızlığın, huzursuzluğun, belirsizliğin ve büyük çatışmaların içerisine çekerek, karanlıklar girdabında nefessiz kalmasına ve geleceğinin karaaartılmasına neden olmasındandır. Askeri müdahaleye ve işgale gerekçe olarak sunulan, ‘Türkiye’nin güvenliğinin tehdit altında olduğu’ söylemleri tamamen propaganda ve ajitasyon amaçlı dillendirilen ve halklarımızın kafasını, zihnini bulandıran yalanlar olduğu gün gibi açık ve nettir. Bugüne kadar PYD, YPG ve DSG’den doğru yapılan gerek kurumsal, gerekse de yetkililerinin yaptıkları hiçbir açıklamada Türkiye için tehdit oluşturacak bir açıklama veya değerlendirmeye uluslar arası toplum tanık olmadı.
Telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaratır

Aksine, Rojava’da Kürt halkının bir statü sahibi olmasının ve Demokratik Suriye Federasyonu’nun gerçekleşmesinin, Türkiye’nin demokrasisi ve Kürt sorununun adil ve barışçıl yöntemlerle çözümü için kolaylaştırıcı, aynı zamanda da güvenliğini pekiştirici bir rol ve etki yapacağı aşikardır. Sorun, AKP hükümetinin ve devletinin, Kürt halkının varlığına ve kazanımlarına karşı yaşadığı tahammülsüzlük ve yüzyıllık inkar ve imha siyasetinin zihinlerindeki güncelliğini korumasıdır. Bu siyasetin ve yol açacağı işgal girişiminin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir değer ve kazanım olamaz. Tam tersi Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüne zarar verecek, telafisi zor büyük siyasal ve toplumsal sorun ve kopuşlara neden olacaktır. Ancak geçmiş deneyim ve tecrübeler de çok açık bir biçimde göstermiştir ki; Kürt halkı ve Kürt halkının gerçek dostları olan Türkiye’nin tüm demokratik güçleri ve toplumsal kesimleri böylesi bir müdahale ve işgal girişimine karşı sessiz kalmayacaklardır. Aynen IŞİD saldırıları ve işgaline karşı Kobanê’de gerçekleşen direnişi sahiplendiği gibi bir kez daha tam bir Kobanê direniş ruhuyla Afrin halkını ve direnişini de sahiplenecek ve işgal girişimini boşa çıkartacaktır. Çünkü Afrin Kobenê’dir, Afrin bütün bir Kürdistan’dır.