12 Ocak 2018 Cuma

Faşizmin Mantıksızlığı; devlet temize çıkarıldı Baba ve doğa suçlu bulundu..!

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çeli mezrasında, Taş ailesinin 2 yaşındaki oğulları Muharrem, 2 Şubat 2014 tarihinde zatürree nedeniyle hayatını kaybetmişti. Minik Muharrem’in cenazesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle devletin desteği olmaksızn babası tarafından kilometrelerce çuvalda taşınmış ve O görüntü Türkiye’nin gündemine oturmuştu
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharrem’in hayatını kaybetmesinde ihmali olduğu iddia edilen 112 Acil Komuta Merkezi, jandarma ve dönemin özel idare yol ekipleri hakkında, “taksirle ölüme neden olmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturmada, ifadesi alınan görevlilerin ihmali ve kusurunun bulunmadığına ve haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar veren mahkme suçlu olarak yoksullukla boğuşan aileyi gösterdi. .
Faşizmde mantık aramanın mantıksız olduğunu dikkate aldığımızda Bilirkişi raporunda, gerekli yardımın ağır meteorolojik koşullar, teknik şartlar ve öncelikle zaman kaynaklı fiili imkansızlık nedeniyle karşılanamadığının belirlenmesiyle suçlu aile ve doğa koşulları gösterildi. Böylece devlet temize çıkarılmış oldu. Kararda, davacı baba Abdulvahap Taş’ın, çocuğunun hastalığı için yardım talebini zamanında yapmadığı kaydedildi. Taş'ın yardım için köy korucusunun dışında bir yetkiliyi aramadığı, sadece cenaze için Van'da ikamet eden ağabeyi ve diğer akrabalarını haberdar ettiği belirtildi.
EV KIŞ İÇİN UYGUN DEĞİL

Başsavcılık rapaorunda devleti aklamak için olmadık şaklabanlık yapıyor. Başsavcılığa göre , Çeli mezrasındaki evin ağır kış şartları ve bir sene önce solunum yollarından rahatsızlık geçiren 2 yaşındaki bir çocuk için uygun olmadığını da vurguluyor ve . ayrıca baba Taş’ın konuşma tutanaklarından hasta çocuk için ateş düşürücü şurup dahil hiçbir ilaç kullanılmadığı ve olay yeri araştırmasında hiçbir ilaca rastlanmadığı belirtiliyor. Abdulvahap Taş’ın bölgede ulaşımın mayıs ayı sonuna kadar mümkün olmadığını bilmesine rağmen mezraya çıktığına dikkat çekilerek baba suçlu ilan ediliyor.