9 Ocak 2018 Salı

Hasip Kaplan İçindekini Kutu ve HDP ve politikayı Bıraktığını Açıkladı: Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, herkes haddini bilecek..!

Şırnak eski Milletvekili Kaplan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek!" ifadelerini kullandı. Kaplan'ın mesajına sosyal medya üzerinden pek çok kullanıcı tepki gösterdi.
'ÇOK DAHA AĞIR KONUŞURUM'
Kaplan, daha sonra paylaştığı mesajlarda da kullandığı ifadeyi savundu ve şöyle devam etti:
"Kusura bakmayın barajı aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiçbir halkın zamanı yoktur, Başur ve Rojava söz konusu olacaksa, bu işi ruhundan anlatacak liderler zamanı..! Bana bakın her türlü ırkçılar, Kürt halkının yüzde on bir oyunu alan bir partide,Kürt halkının yüzde 12 iradesine saygınız yoksa, benimde binde bir iradenize saygım yok, terbiyenizini takının, yoksa çok daha ağır konuşurum"
'SIRRI GİTSİN FİLM ÇEKSİN'
Bir Twitter kullanıcısının HDP'li yönetmen Sırrı Süreyya Önder'in Türk olmasını hatırlatarak "sırrı abeden yanıt bekliyoruz alanen ırkçılık yapıldı" mesajına yanıt veren Kaplan "Sırrı gitsin film çeksin..!" ifadesini kullandı.
HDP VE DBP'DEN KAPLAN'A TEPKİ GELDİ
Hsip Kaplan'ın paylaşımları sosyal medyada gündem olurken, HDP Genel Merkezi ve DBP'den açıklama geldi.
Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz." ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi de kurumsal hesabından, "bütün halkların partisi olup, halkların kendi emek, kimlik, inanç, renk ve tonlarıyla oluşturmuş oldukları bir Türkiye demokrasi zenginliğidir. Hasip Kaplan'ın açıklamalarını kınıyoruz." şeklinde açıklama geldi.
KAPLAN SİYASETİ VE PARTİYİ BIRAKTIĞINI AÇIKLADI
Kaplan açıklamaların ardından yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla siyaseti ve partiyi bıraktığını açıkladı. Kaplan konuya ilişkin; "HDP’de görevim yok,2 dönem kuralına takıldım HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var,açıklamaya üzüldüm,ırkçılık mı? Disipline mi? vereceksiniz,gerek yok,siyasetten de,partiden istifa ediyorum.Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım,bağışlayın" ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden partisinin kongresi için mesaj göndermiş ve 11 Şubat'ta yapılacak kongreye aday olmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Diyarbakır'da, 2 gün kamp yapan HDP Meclis grubu, Demirtaş'ın bu kararını saygıyla karşıladıklarını belirtmişti.
HDP’den Demirtaş açıklaması: Kararını saygıyla karşılıyoruz
Öte yandan Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasının sonrasında HDP kulislerinde Ayhan Bilgen'in adı geçiyor.