18 Ocak 2018 Perşembe

Roboskili aileler: Ne darbe, ne OHAL, ne KHK; hukuk istiyoruz..!

Şırnak’ın Uludere (Roboski) ilçesi, Ortasu köyünde yaşamını yitiren 34 kişi için her perşembe toplanan yakınları, Uludere’nin Gülyazı köyündeki mezarlıkta olumsuz hava koşullarına rağmen bu hafta da toplandı.
Hayatını kaybedenlerin yakınları adına açıklamayı Veli Encü yaptı. Encü, 316 haftadır ilk günkü acıyla, ilk günkü öfkeyle yitirdiklerinin huzurunda yetkililere seslenmeye ve mücadelelerini sürdürmeye devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Ne darbe, ne OHAL, ne KHK. Hukuk istiyoruz. Adalet istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. Olayın sorumluları bir an önce cezalandırılsın, diyoruz. OHAL dönemi boyunca milletvekillerinden, gazetecilere, akademisyenlerden, öğretmenlere binlerce kişi tutuklandı, binlerce kişi ihraç edildi. Binlerce kurum, dernek ve STK’nin faliyetleri durduruldu, kapılarına mühür vurularak kapatıldı. Tüm bunları yapmakta geri durmayan yetkililere şunu sormak istiyoruz: FETÖ’cü askerlerin olayla bağlantısı ne zaman araştırılacak ve bundan dolayı yargılamaları ne zaman yapılacak?” (ŞIRNAK-DHA)
Ankara gar
CHP’nin Ankara Katliamı’nın yaşandığı Gar Meydanı’na, ‘Barış Meydanı’ adının verilmesiyle ilgili kanun teklifinin görüşülmesi AKP oylarıyla reddedildi..!.
Tren garı önünde düzenlenen ‘Barış Mitingi’ öncesi IŞİD’li iki militan, üzerilerindeki bombaları infilak ettirmiş, 107 kişi yaşamını yitirirken yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Gar Meydanı’na, ‘Barış Meydanı’ adının verilmesiyle ilgili kanun teklifinin görüşülmesi için verilen önerge, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.