17 Nisan 2018 Salı

AKP Faşizmi Gerçeklerden koktuğu için, Aydın ve Sanatçılara Hapis Cezası yağdırıyor..!


Önce sanatçı Suavi, ardından ilahiyatçı anti-kapitalist Müslümanların önderlerinde İhsan Eliaçık ve ardında tarihçi yazar Ayşe Hür peş peşe hapis cezalarına çarptırıldılar. AKP iktidarı kim kendisini eleştiriyor ve muhalifse onu hedefe koyarak zindanla korkutup sindirmeye çalışıyor.
Sanatçı Suavi'ye Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği suçlamasıyla İzmir’de hakim karşısına çıkan Suavi hakkında yerel mahkeme “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu düzenleyen TCK’nın 299/1 maddesi uyarınca 1 yıl ceza verdi. Ardından söylemlerin alenen yapılış olmasını gerekçe gösterilerek cezayı 1/6 oranında arttırarak 1 yıl 2 aya çıkardı. Hakim daha sonra Suavi’nin duruşmadaki hal ve tavırlarını hafifletici sebep olarak gördü ve cezayı 1/6 oranında indirerek toplamda 11 ay 20 güne düşürdü. Hakim son olarak hapis cezasını da para cezasına çevirdi. 14 bin TL para cezasında karar kıldı. Suavi’nin 29 Ekim 2016’da katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında kullandığı “Daha düne kadar ibrikle kim abdest suyu döküyordu, daha düne kadar önünde kim diz çöküp ayakkabısını bağlıyordu, al FETÖ'yü vur Tayyip’e farkı yok” ifadeleri yerel mahkeme tarafından "Cumhurbaşkanı’na hakaret" olarak yorumlandı.
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, “silahlı terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Eliaçık’a yurtdışına ve İstanbul dışına çıkma yasağı koydu. Eliaçık haftanın iki günü de karakola giderek adli kontrol imzası atacak.
Tarihçi Ayşe Hür hakkında, sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı “Defalarca belirttim fikrimi: ‘PKK terör örgütü değil, terörü yaygın bir şekilde kullanan gerilla/halk hareketidir” mesajı gerekçe gösterilerek dava açıldı. İstanbul Çağlayan Adliyesi 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hür’e, “Örgüt propagandası yapmaktan” 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Verilen cezada hükmün açıklanması geriye bırakıldı.
Kendisine verilen cezanın dönemin ruhuyla ilgili olduğunu belirten Hür, “Ben PKK’yı eleştiririm de. Sonuçta önemli değil. Ben sadece Türkiye’nin ahvali anlamında paylaşıyorum. Muhalefet eden herkeste suç gözetme var” diyerek tepki gösterdi.
Tarihçi Hür, avukatsız olarak kimseye haber vermeden gittiği mahkemenin sonucunu da kendi selfisini çekerek Twitter'dan takipçileriyle paylaştı.