16 Nisan 2018 Pazartesi

Derik Kaymakamına Yönelik eylemde Yargılanan Şerif Mesutoğlu SEGBİS'le ifade verirken kendini ateşe verdi..!


Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün hayatını kaybettiği bombalı saldırı davası sanıklarından Şerif Mesutoğlu, SEGBİS’le ifade verdiği sırada çakmak gazıyla kendini ateşe verdi.
Mardin'in Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanması sonrası, 10 Kasım 2016’da kaymakamlık binasındaki makam odasında düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ölümüyle ilgili 8'i tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davanın 8'inci duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Aralarında kaymakamlık yazı işleri şefi Şerif Mesutoğlu'nun da bulunduğu tutuklu 8 sanık, duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Edinilen bilgilere göre, Siverek F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan sanıklardan Şerif Mesutoğlu, cezaevinden telekonferans yöntemiyle bağlandığı mahkeme salonunda ifade verirken önemli bir konuda bilgi vereceğini söyleyerek odada yalnız kalma talebinde bulundu. Mahkeme heyetinin bu isteği kabul etmesinin ardından odada yalnız kalan Mesutoğlu, iddiaya göre kıyafetlerinin altına gizlediği çakmak gazını çıkarıp üzerine sıktı.
Mesutoğlu, daha sonra yanındaki çakmakla kıyafetlerini ateşe verdi. Mesutoğlu'nun yanan kıyafetleri, içeriye giren jandarma ve görevliler tarafından söndürüldü.
Çağırılan ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürülen Mesutoğlu 2 ve 3'üncü derece yanık teşhisi ile Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Mesutoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, hastanede görüntü alınmaması için polis kalkanlarla barikat kurdu.
SEGBİS bağlantı odasına çakmak gazı ile girmesi ve kendisini ateşe vermesine ilişkin ihmali bulunanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.