11 Nisan 2018 Çarşamba

Diyarbakır'da Kürtçe yön tabelaları da kaldırıldı..!

Diyarbakır'ın cadde ve bulvarlarında yön tarif eden çift dilli tabelalar indirilerek, yerine sadece Türkçe yazan tabelalar takıldı.
Kayyum atanan belediyelerde Kürtçe ve Kürt değerlerine olan tahammülsüzlük devam ediyor. Daha önce şehrin birçok yerinde bulunan Kürtçe tabela ve Kürt simgelerini kaldırtan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Cumali Atilla bu kez cadde ve bulvarlar üzerinde bulunan yön tabelalarındaki Kürtçe yazıları kaldırttı.
KÜRTÇE YÖN TABELALARI KALDIRILDI
DBP'li belediye döneminde iki dilli olarak düzenlenen anayollar üzerinde bulunan yön tabelaları sadece Türkçe olacak şekilde yeniden düzenlendi. Şehrin birçok noktasında bulunan Kürtçe tabelalardan daha önce "Yeniköy Mezarlığı (Goristana Yenîkoyê)" yönünü gösteren tabela indirilerek yerine üzerinde sadece "Yeniköy Mezarlığı" yazan tabela asıldı.
Yine daha önce Zümrütkent Caddesi'nde bulunan ve üzerinde "Mardin (Mêrdîn), Batman (Êlih)" yazılı tabelalar, 75 Metre Yol üzerinde "Urfa (Riha)" yazılı tabelalar da yerinden sökülerek üzerinde sadece "Mardin, Batman, Şanlıurfa" yazılı tabelalar asıldı. "Caddeya Mehmed Uzun" tabelasının yerine "Mehmed Uzun Caddesi" yönünü gösteren ve tek dilden oluşan tabela asıldı.
TEK DİLE DÖNÜŞ
Kentin birçok noktasında bulunan çok dilli tabelalar tek dil olarak yeniden yerine takıldı. Benzer şekilde kentte 75 Metre Yol ve Elazığ Caddesi gibi işlek tüm caddelerdeki birçok Kürtçe tabela indirildi. Çok dilli tabelaların AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay Diyarbakır'a yaptığı ziyaretten sonra kaldırıldığı iddia ediliyor.
BELEDİYE HABERİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR!
Tabelaların değiştirilme nedenini sormak için aradığımız birçok belediye yetkilisi ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ileri sürdü. Israrlı aramalarımız üzerine bilgi veren bir belediye yetkilisi, Kürtçe tabelaların yol yapım çalışmaları nedeniyle yerinden indirildiğini, yol yapım çalışmalarının bitmesi durumunda çok dilli tabelaların yeniden yerine takılacağını söyledi. Kentin birkaç noktasında Kürtçe yön gösteren tabelaların da mevcut olduğunu söyleyen yetkili, bu tabelalara karışılmayacağını belirtti.
MA