20 Eylül 2017 Çarşamba

Devrimcilerin Direnişçi Anası Güzel Şahini Kaybettik..!

Zindanlarda tutsakların anası ve gözaltında kaybedilen devrimcilerin yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin cezalandırılması için Cumartesi Anneleri’nin 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları oturma eyleminin daimi üyesi olan Cumartesi annesi Güzel Şahin 20 eylülde yaşama veda etti.
Devrimci Serdar Şahin Can’ın 2 gün önce İstanbul’da yapılan cenaze töreninde fenalaşan Şahin, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’nde kaldırıldı. Burada beyin kanaması geçirdiği belirtilen Şahin, yoğun bakıma alındı. İlerleyen yaşından kaynaklı ameliyata alınamayan Şahin doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.
Uzun yıllardır cezaevi kapıları ile Cumartesi Anneleri eylemi arasında mekik dokuyan Güzel Ana , ilerlemiş yaşına rağmen demokrasi ve insan hakları adına yürütülen her eylemin önünde yürüyen isimlerindendi. Şahin, sol yumruğunu kaldıran Cumartesi Annesi olarak hafızalarda yer edindi ve emekçilerin kalbine gömüldü .
Yaşamını yitiren anneler…

Bugüne kadar çocuklarını ararken bir çok Cumartesi annesi yaşamını yitirdi. Berfo Kırbayır, Fatime Taşkaya, Kiraz Şahin, Şahsenem Cihan, Kesriye Demir, Cevriye Altunbaş, Zeynep Güney, Ziyneti Türkoğlu, Fincan Bilgin, Asiye Karakoç, Hediye Doğan ve Makbule Babaoğlu da yakınlarının kemiklerine kavuşmadan ya da faillerinin cezalandırılmasını görmeden yaşamlarını yitirmişlerdi.