26 Eylül 2017 Salı

Perinçek'ten savaş çağrısı..!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada geçmişte kullandığı "Ordu Göreve" söylemini devam ettirdi.
Partisinin genel merkezinde konuşan Perinçek, IKBY'deki Bağımsız Kürdistan referandumu hakkında Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.
'SÖZ DEĞİL EYLEM BEKLİYORUZ'
Bağımsız Kürdistan'ı ikinci İsrail olarak nitelendiren Perinçek, diplomatik ve ekonomik yaptırımların yetersiz olduğunu sonuç almak için mutlaka askerî harekât gerektiğini söyledi.
Hükümetten savaş beklentisini "Milletimiz, hükümetten söz değil eylem beklemektedir" sözleriyle dile getiren Perinçek, "Bu durumda başta Türkiyemiz olmak üzere komşularımız Irak, Suriye ve İran’ın toprak bütünlüğünün yanında bölgede yaşayan Arap, Türkmen, Kürt ve diğer toplulukların güvenliği ancak askerî harekâtla korunabilir. Batı Asya’da barış ancak askeri yaptırımlarla sağlanabilir" dedi.
PERİNÇEK İÇİN SAVAŞ EN MAKUL ÇÖZÜM
Perinçek konuşmasında savaş çağrısını "şu andan itibaren Mehmetçiğin kanı dâhil ağır bedellerle ödenir. Bu açıdan kararlı ve hızlı davranmak, bölgemiz için en barışçı çözümdür" sözleriyle dile getirdi.