28 Eylül 2017 Perşembe

Polis zafer işaretine tahammül edemedi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın işlerine iade edilmeleri talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 204'üncü gününü girdi. Nuriye Gülmen ise açlık grevi eylemini zorla kaldırıldığı Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde sürdürüyor. İhraç edilen kamu emekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise, 324'üncü gününde de gerçekleştirildi.
Zafer işaretine tahammül yok
Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler Konur Sokak'ta polis kalkanları önünde "Açlık grevinin 204'üncü günü, Nuriye ve Semih işe geri alınsın", "İşini istemek suç değildir" ve "Nazife Onay serbest bırakılsın" pankartını açtı. "Nuriye ve Semih yalnız değildir" sloganını atan eylemcilere polis, açılan pankartı yırtarak müdahale etti.
Kol kola giren eylemcileri sokağın sonuna iterek uzaklaştıran polis, zafer işareti yapan bir eylemci kadının kolunu büktü. Eylem, alkış ve "Yaşasın açlık grevi direnişimiz" sloganlarıyla sonlandırıldı.