22 Eylül 2017 Cuma

Tarihin Yönünü Emekçiler Lehine Çevirmek İçin Mücadele ederken Katledilen Taylan Özgür Yaşıyor..!

68 kuşağının devrimci önderlerinden olan Taylan, ODTÜ öğrencisiydi. İstanbul Talebi Birliği seçimleri için yoldaşlarıyla birlikte gelmişti İstanbul’a. Beyazıt meydanında kont-gerilla tarafından arkasından ateş açılmasıyla vurularak katledildi. Onu katleden  polis memuruydu .Devlet tarafından adı korunan katilin adı açıklanmadı ve  bu zamana kadar da yargılanmadı.
Bugün Taylan’ın 48. ölüm yıl dönümü. Yoksul bırakılan halkın ,parsel parsel satılan ve emperyalizmin boyunduruğundaki memlekette bir avuç yiğit devrimci, emperyalizme faşizme karşı savaşıyordu.Onların davası; emek ve özgürlüktü.
Taylan Özgür katledildiği günün bir gün öncesinde kaldıkları ODTÜ Yurdu’nda Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Hüseyin İnan’la oturmaktadır. Sinan Cemgil, “Taylan İstanbul’a gidiyorsun, gel bir fotoğraf çektirelim. Bir iş olur, hiç olmazsa hatıra kalsın” der ve bu istek üzerine dördü bir fotoğraf çektirir. O günlerde Cemgil’in eşi Şirin hamiledir. Özgür’de Cemgil’e, “gidip de dönmemek, gelip de görmemek var. Çocuğun doğduğu zaman kız da olsa, erkek de olsa ismini Taylan koy” der. Günler haftaları, haftalar ayları kovalar, Şirin Cemgil doğurur ve çocuğunun adını Taylan koyar. Sonraki süreçte Taylan Özgür’ün ablası Hale Kıyıcı’da cezaevinde doğurduğu oğlunun adını Sinan Taylan koyar. O günlerde Türkiye’nin her yerinde yüzlerce yurttaş doğan çocuğuna Taylan Özgür adını koyar

Katledilmesinin üzerinde 48.yıl geçmiş olmasına rağmen, Taylan mücadelemizde yaşıyor, direniş sürüyor. Emperyalizme faşizme ve her türden gericiliğe karşı binler Taylan oluyor yılmadan usanmadan ve düşenlerden bayrağı teslim alarak devrimci mücadele sürüyor ve sürecek.