25 Eylül 2017 Pazartesi

TC Devleti Kerkükte Provokasyon Yaratarak Güney Kürdistanın İşgalini Yolu Döşüyor..!

TC devleti Kerkük’te provokasyon yaparak Türkmenleri koruma adı altında Güney Kürdistana müdahale ederek Kerkük ve Musul işgal etmen planını yapıyor. Her şeye rağmen Güney Kürdistan da bağımsızlık referandumunun yapılması bölge gerici devletlerin korku içine itti. Kürtlerin dik duruşuna tahammül edemeyen İran, Irak,Suriye ve Türkiye ittifak içinde hareket ederek Güney Kürdistan Bölgesel yönetimini kuşatıp etkisiz hale getirmek ve özerkliği de ortadan kaldırmak istiyorlar. Nitekim referandum sürecinde Türkmenlerin etkin olduğu bölgede peşmergelere yönelik saldırı gerçekleşmiş ve 3 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmış. Bu TC devletinin provokasyon planından kopuk değildir.
Güney Kürdistan yönetiminin olayları engellemek amaçlı Kekükte sokağa çıkma yasağı ilanın ardından AKP yetkilileri koordine içinde Türkmenleri korumak için Güney Kürdistana askeri müdahalede bulunuruz açıklamasıyla aslında nasıl bir işgal planını uygulamaya sokmaya çalıştıklarını gösteriyor. . Tüm Kürt güçlerinin bu saldır ve kuşatmaya kaşı birleşik bir direniş örerek saldırıları karşı direnerek provokasyonu boşa çıkarmalıdırlar.
GÜNEY KÜRDİSTAN ‘BAĞIMSIZLIĞI’ OYLARKEN…IRAK’TAN ‘KERKÜK’TE ASKERİ GÜÇ BULUNDURMA’ VE MEMURLARI GÖREVDEN ALAMAYA KARA VERİEKEN İRAK KARA VE HAVA YOLUNU KAPATTI. TÜRKİYE RUDAW TV'nin lisansını İptal ederken Habur Sınır Kapasının Kapatılacağı Açıklandı. !
Kuzey Irak’ta, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumunda seçmenler sandığa gidiyor. Oy verme işlemi başladı. Uluslararası haber ajansları, Erbil’den ilk referandum fotoğraflarını geçiyor. Sandığa gidenlerin parmaklarının boyandığı dikkat çekiyor.
Sandık kurulan yerler arasında Kerkük, Tuzhurmatu gibi Türkmenlerin yoğun yaşadığı kentler ile Musul’un Mahmur ve Şengal gibi ilçeleri de var. IKBY lideri Mesut Barzani, dün kameralar karşısına geçti ve referanduma gidileceğini ilan etti. Barzani’nin yayın organı Rudaw, 5 milyon seçmenin bulunduğunu bildiriyor. Talabani ve diğer muhalif Kürt hareketlerin daha etkin olduğu Süleymaniye, 1 milyon 280 bin seçmenle en kalabalık kent. Bölgenin başkenti Erbil’de 1 milyon 200 bin, fırtınanın koptuğu Kerkük’te ise 750 bin civarında seçmen bulunuyor.
Habur Sınır Kapısı tek taraflı olarak kapatıldı iddia edildi. Fakat daha sonra bu yalanlandı. Ama Cumhurbaşkanı kapının kataıldırılacağını açıkladı.
Irak’tan ‘Kerkük’te askeri güç bulundurma’ kararı
Irak Meclisi, Kerkük petrollerinin merkezi yönetime teslim edilmesi ve IKBY referandumunda oy kullanan memurların görevden uzaklaştırılması kararı aldı. Meclis Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim Zamili, düzenlediği basın toplantısında, “Meclis, Kerkük’teki petrol kuyularının merkezi yönetime teslim edilmesi ve referandumda oy kullanan devlet memurlarının görevden uzaklaştırılması kararı verdi” dedi.Zamili, söz konusu kararın güvenlik ve diğer bürokratik alanlarda görev yapan bütün memurları kapsayacağını söyledi.
Irak Meclisi, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde askeri güç bulundurma kararı aldı.
Meclis Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurması gerektiği kararı aldı” denildi. Meclis ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdi.
Dışişleri Bakanlığı: IKBY’deki referandum sonuçları yok hükmündedir
Dışişleri Bakanlığı IKBY’de bugün yapılacak olan referanduma ilişkin açıklama yaptı. Referandum için “yok hükmündedir” diyen bakanlık, “bu girişimi tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.

Alacağımızı bir kere daha vurguluyoruz.