20 Eylül 2017 Çarşamba

MEHMETÇİK MEDYA KÜRT DÜŞMANLIĞINDA BİRLEŞTİ..!

Güney Kürdistan’daki bağımsızlık referandumu ve Kuzey Suriye Federasyonu’nun inşasında alınan yol, tüm Kürt düşmanlarını alarma geçirdi. AKP’nin KDP’yle yakınlaşarak taktığı “Tüm Kürtlere karşı değilim” maskesi de düştü. İktidar olan İslami kesimin tüm unsurları, Türk-İslam sentezi üzerinden açıkça Kürtlere düşmanlık yapıyor. CHP’nin kimi unsurları ve Sözcü, Aydınlık gibi ‘ulusalcı’ kesimlere ait gazeteler, Kürt düşmanlığı konusunda AKP ve Tayyip Erdoğan’la tam bir uyum içinde. Milliyetçi faşist kesimin tutumu ise, zaten biliniyor. İşte Türkiye’de iktidarın çeşitli kollarını oluşturan tüm güçlerin Kürt düşmanlığını bir kez daha gözler önüne seren gazetelerin manşetleri.
Yeni Şafak
AKP hükümetinin resmi yayın organı olarak görülen ve DAİŞ’e yakın tutumuyla dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi, “BARZANİ KUMPASI” manşetiyle çıktı. Tehditlerin savrulduğu manşette, TSK’nin tatbikatına dikkat çekilirken, zaten Kerkûk’te bulunan PKK ve peşmergenin DAİŞ’i bahane edip kendi elindeki kente saldıracağını iddia etti. Çok yakın bir döneme kadar aşağıladığı Irak Başbakanı Haydar Ebadi’yi savundu.
Sözcü
AKP ve Erdoğan “karşıtlığı”yla dikkat çeken ve Kemalist kesimin sözcüsü olduğunu öne süren Sözcü’nün Kürt düşmanlığı, diline vurdu. “BARZANİ’NİN BİTİ KANLANDI” diyerek Kürt nefretini kustu, hem de Erdoğan karşıtlığının sahte olduğunu ortaya koydu. AKP’nin ve Erdoğan’ın “Kemalist Cumhuriyet”i yıkarak yerine inşa ettiği tek adam rejiminde Sözcü de yerini almış oldu.
Hürriyet
“Türkiye Türklerindir” sloganıyla çıkan Hürriyet gazetesi de, “AKILLI OL TATBİKATI” manşetiyle çıktı. Erdoğan’a boyun eğen bir yayın çizgisi izleyen Hürriyet, Kürt düşmanlığında tarihten devraldığı mirasa uygun bir tutum aldı. Gezi Direnişi’nde yaptığı penguen yayıncılığına devam eden Hürriyet, Aysek Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik saldırıları da olaylar diye vermiş, mümkün olduğunca görmemeye çalışmıştı.
Star
AKP hükümetinin “tetikçi” gazetesi olarak görülen Star gazetesi, “ANINDA KARŞILIK GÖRÜRSÜNÜZ” manşetiyle çıktı. Güney Yönetimi’ni tehdit eden Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerine yer veren gazete, İran-Irak ve Türkiye hattına dikkat çekerek, Kürtlerin yaşama şansı yok mesajı verdi. TSK’nin tatbikatı da genişçe yer alırken, gazete “yalan haber ve hedef gösterme konusunda” örnek olarak gösteriliyor.
Akşam
Yine AKP hükümetinin “tetikçi” gazetesi olarak görülen Akşam gazetesi de, “HADDİNİ BİL TATBİKATI” manşetiyle çıktı. Gazete, şimdiye kadar AKP hükümetinin yakın ortağı olan Barzani’yi hedef alırken, Kürt düşmanlığını açık etmekten çekinmedi. Daha çok manipülasyon ve özel savaş haberlerine yer vere Akşam da, tıpkı Star gibi “yalan haber ve hedef gösterme konusunda” örnek bir gazete.
Aydınlık
Hakkında Özel Harp elemanı olduğuna dair iddiaların olduğu Doğu Perinçek’e ait Aydınlık gazetesi de, benzer bir manşetle çıktı. “MÜDAHALE KAPIDA” manşetiyle çıkan gazete, Türkiye, İran ve Irak’ın Güney Kürdistan’a müdahale edebileceğini yazdı. Kürt düşmanlığı konusunda sözünü sakınmayan gazete, Erdoğan rejiminin önemli unsurlarından biri. Erdoğan’ın yıktığı “Kemalist Cumhuriyet”in yerine kurmaya çalıştığı yeni tek adam rejiminde Kürt düşmanlığı sayesinde yer edinmiş durumda.
Ortadoğu

MHP ve Devlet Bahçeli’nin yayın organı olan Ortadoğu ise, “SINIRDA KERKÜK TATBİKATI” manşetiyle çıktı. Erdoğan rejiminin basamağı haline gelen MHP’nin Kürt düşmanı tezlerini yineleyen gazete, yapılan eylemlere ve işgal heveslerine yer verdi. Gazete, Kuzey Suriye’ye müdahale hazırlıklarına da yer verdi.