22 Eylül 2017 Cuma

Hatun Ananın Mezarına Saldıran Faşist Çeteler ‘TANIDIK’ çıktı...!

AKP’nin faşist dinci tekçi ve ötekileştirici politikaları sonucu HDP Eşbaşkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un
annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıran faşist ırkçı saldırganların sabıkası kabarık çıktı. Saldırgan grubun daha önce de benzer birçok olaya ve HDP’ye dönük saldırılara karıştıkları ve buna rağmen herhangi bir ceza almadıkları öğrenildi.
7 Haziran’da da sahnedeydiler
Saldırganlar ile ilgili yerel kaynaklardan edilen bilgilere göre, 7 Haziran seçimleri öncesi HDP’ye yönelik başlatılan saldırılarda yer aldıkları öğrenildi. Saldırganların, HDP Genel Merkezi’ne yönelik organize edilen saldırılarda da İncek’ten araç kaldırdıkları belirtildi. Aynı saldırıların devamında 3 Haziran 2015’te de HDP’nin seçim konvoyuna silahlı saldırı gerçekleştirildi.
Konvoya silahlı saldırı
Seçim döneminde kadınların oluşturduğu konvoy, İncek köyünde önce taşlı sopalı, sonra silahlı saldırıya uğradı. Olay günü anlatan konvoy şoförlerinden Vedat Atmaca, o dönem yaşadıkları saldırıyı anlatarak, “Kadınların etkinliği çerçevesinde köyde tur atmaya başladık. 10 dakika sonra 30-40 kişilik bir grup bize taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Önümüzü kestiler. Biz de kendimizi savunmak için araçlardan indik. Bunun üzerine bizim aracımıza silahlı saldırı oldu” diye konuştu. Atmaca, olaydan sonra hiç kimsenin gözaltına alınmadığını belirtirken, mezara saldıranların kendilerine saldıran grup arasında olduğunu fark ettiklerini aktardı.
AKP’ye yakınlar
Gölbaşı İncek Mahallesi’nde oturan ve güvenlik gerekçesiyle isimlerini açıklamayan birçok mahalle sakininin verdiği bilgiler de Atmaca’nın sözlerini teyit ediyor. Mahalleli, saldırgan grubun zaman zaman kendilerini “şeriatçı” zaman zaman “Osmanlıcı” olarak adlandırdıklarını ancak genel olarak bu kişilerin AKP’ye yakın olduğu bilgisini verdi.
Direktifler ‘Harun abi’den
Mahalleli yurttaşların verdiği dikkat çekici bir bilgi ise, mezara saldırının gerçekleştiği gün saldırganların sürekli, “Harun abi” diye birine danışmaları ve direktiflerini yerine getirmeleri. Mahalle sakinlerine göre, o gece direktif veren Harun isimli kişi, mahallede esnaflık yapan Harun Ç. isimli bir şahıstan başkası değil. Yine verilen bilgilere göre, bu şahıs daha önce HDP konvoyuna yönelik silahlı saldırıyı da organize eden grubun içinde yer almış ve hatta olayı organize etmiş. Dikkat çekici bir başka noktası ise, Harun Ç. son saldırıda gözaltına alınanlar arasında olmaması.
Saldırganlar korunuyor
Yurttaşların verdiği bilgilere göre, kardeşi savcı olan mahalle muhtarı A.T. de grubu koruyanlar arasında. Verilen bilgiler göre, mezar saldırısı sonrası saldırganlar sosyal medya hesapları üzerinden “Teröristi gömdürmedik” paylaşımı yaptıkları ancak gözaltılardan sonra söz konusu paylaşımların silindiği belirtildi.
Bir yalanlama da polis tutanaklarından
Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” demediğini savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu kez de polis tutanakları yalanladı. Saldırı sırasında görev yapan polislerin verdiği ifadelerde saldırganların “Burası Ermeni mezarlığı değil” dedikleri bilgisi yer aldı. Polislerin bilgi alma tutanağında yer alan ifadelere göre, defin işlemleri sırasında mezarlıkta birkaç kişinin bulunduğu ve defin hakkında bilgi aldıkları ve bu grubu fark eden HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ise, görevden sorumlu emniyet müdürüne, bu şahısları tanımadığını, bu şahısların problem yaratabileceklerini söyleyerek, “Biz karışmayalım, siz müdahale edin’ dedi” sözleri yer aldı. Bu talep üzerine saldırganların mezarlık dışına çıkarıldığı belirtilen tutanakta, mezarlık dışındaki kalabalığın birden çoğaldığı ve sonrasında, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Buraya neden gece gömü yapıyorsunuz. Bizim adetimizde gece gömü yok. Burası Ermeni mezarlığı değil’ şeklinde sözlü ifadelerde bulundular” diye belirtildi. HDP’den suç duyurusu Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” demediğini savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu kez de polis tutanakları yalanladı. Saldırı sırasında görev yapan polislerin verdiği ifadelerde saldırganların “Burası Ermeni mezarlığı değil” dedikleri bilgisi yer aldı. Polislerin bilgi alma tutanağında yer alan ifadelere göre, defin işlemleri sırasında mezarlıkta birkaç kişinin bulunduğu ve defin hakkında bilgi aldıkları ve bu grubu fark eden HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ise, görevden sorumlu emniyet müdürüne, bu şahısları tanımadığını, bu şahısların problem yaratabileceklerini söyleyerek, “Biz karışmayalım, siz müdahale edin’ dedi” sözleri yer aldı. Bu talep üzerine saldırganların mezarlık dışına çıkarıldığı belirtilen tutanakta, mezarlık dışındaki kalabalığın birden çoğaldığı ve sonrasında, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Buraya neden gece gömü yapıyorsunuz. Bizim adetimizde gece gömü yok. Burası Ermeni mezarlığı değil’ şeklinde sözlü ifadelerde bulundular” diye belirtildi.