25 Eylül 2017 Pazartesi

KNK Çağrı Yaptı: Bütün Kürtler Güney Kürdistanın İşgaline ve Kuşatmasına Karşı Tek Cephede ve Birleşelim....!

Güney Kürdistan’da bugün yapılan bağımsızlık referandumu öncesinde Kürt düşmanlarındaki işgal ve ekonomik-ticari kuşatma saldırısı artarak sürüyor. İran havasını kapatırken. Türkiye Habur sınır kapısını kapatıp, ekonomik yaptırım yapacağını ilan etti. Bölge ilhak ve işgalci devletler sorun Kürtlerin özgürlüğü olunca birlikte hareket etmekten geri kalmadılar. sancı artıyor. Türkiye ve İran, Güney sınırlarına askeri sevkiyat yapıp  işgal hazırlıkları yaparken; KNK, işgalcilerin tehditlerine karşı; ortak askeri güç kurulması gerektiğini belirten açıklama yaptı.
Güney Kürdistan’da bugün yapılan  bağımsızlık referandumu öncesi Türkiye ve İran’da gerilim yükseliyor. AKP iktidarı, referandum nedeniyle öne çektiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında aldığı askeri müdahale kararını, önceki gün tezkere gündemiyle açılan Meclis’te onaylandı. AKP-MHP ve CHP ortaklığında alınan savaş kararının ardından Habur sınıra askeri sevkiyat da arttırıl ve sabhleyin Habur sını kapısını kapattı. Öte yandan İran hava sahasını kapattığı gibi aynı zamanda , Güney Kürdistan’ın Rojhilat (Doğu Kürdistan) sınırında bulunan Haci Omeran ile Baleyekati bölgelerini top ve havanlarla bombalamaya başladı. Dün sabah saatlerinde başlayan topçu atışlarında Helgurt Dağı ve çevresinin hedef alındığı belirtildi.
Ayrıca, İran devlet televizyonu IRIB, Güney sınırındaki Batı Azerbaycan vilayetinin Uşnaviye kasabasında askeri tatbikat yapıldığını duyurdu. Tatbikatta, havan topunun yanı sıra zırhlı araç ve hava unsurlarının da kullanıldığı ifade edildi. Öte yandan İran, Irak Merkezi Hükümeti’nin isteği üzerine Erbil ve Silêmanî’ye olan uçak seferlerini durdurdu.
Tek ses ve tek cephe
Kürdistan Ulusal Kongresi de (KNK), Güney hükümetinin bağımsızlık refarandumundan vazgeçmemesine yönelik yapılan savaş tehditlerine karşı açıklama yaptı. KNK, saldırılara karşı bir bütün Kürdistan’ın ortaklaşması gerektiğini vurgulayarak, “Başûr ve Rojavayê Kurdistanê’nin kazanımlarını koruyabilmek, işgalcilerin Bakûr ve Rojhilatê Kurdistanê’ye yönelik vahşi saldırılarının önünü alabilmek için en kısa sürede ortak bir askeri güç kurmalıyız” dedi. KNK Yürütme Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kürdistan’ın dört bir yandan işgalcilerin hedefinde olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemiz Kurdistan, dört bir yandan işgalcilerin ateş sarmalı içine girmiş tek yerdir. Amaçları Kürt ve Kurdistan adlarının tarihten silinmesidir. Bu nedenle biz Kürdistanlılar, tek ses ve tek cephe olup işgalcilere karşı durmalıyız. Particilik, bölgecilik ve parçacılık sınırlarını ortadan kaldırmak, Başûr ve Rojavayê Kurdistanê’nin kazanımlarını koruyabilmek, işgalcilerin Bakûr ve Rojhilatê Kurdistanê’ye yönelik vahşi saldırılarının önünü alabilmek için en kısa sürede ortak bir askeri güç kurmalıyız.”

 Açıklamada Irak, İran, Suriye ve Türk devleti rejimlerine karşı Kürdistanlıların yürüttüğü mücadelenin gurur ve onur kaynağı olduğu belirtilerek, “Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki, işgalciler Kürt halkının gözünü korkutmak ve Kürdistan’a saldırmak istediklerinde bu parça, o parça şeklinde ayrım yapmıyorlar. Onlar için Behdînan, Soran, Germiyan, Botan, Şikak, Hewraman, Yarsan, Êzidî, Alevi, sosyalist, liberal, vb. Kürtler arasında fark yoktur. Onlar tüm Kürdistan halkına karşıdır ve Kürdistan topraklarını işgal ederek, hakimiyetleri altında tutmak istiyorlar” denildi.