27 Eylül 2017 Çarşamba

Semih ve Nuriye İçin İstanbul-Kadıköy de; " Zorla Müdahale İşkencedir!” Protesto Eylemi Yapıldı ..!

KHK ile ihraç edilmesine karşı açlık grevi direnişini sürdüren tutuklu kamu emekçisi Nuriye Gülmen’in sabaha karşı zorla hastaneye kaçırılması üzerine, Nuriye ve Semih İçin Dayanışma eylem düzenledi.
Saat 19.0:’da Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde toplanan dayanışma bileşenleri “Zorla müdahale cinayettir! Cinayete ortak olmayacağız; yaşatacağız!” yazılı pankart açtı. “Nuriye Semih yaşayacak!”, “Zorla müdahale cinayettir!”, “Nuriye Semih yalnız değildir!” ve “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganlarıyla başlayan eylemde, dayanışma adına basın açıklamasını Bahadır Altan okudu.
Zorla müdahalenin cinayet olduğu vurgulanarak başlayan açıklamada İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde yer alan yaşama ve özgürlük haklarının yasa güvencesinde olduğu belirtildi. Bugün direnişlerinin 322., açlık grevinin ise 202. gününde olan Nuriye ve Semih'in tutuklanması teşhir edilen açıklamada, iki ay önce de kaçırılarak hastaneye yatırıldıkları hatırlatıldı.
Açıklamada, duruşmaya çıkarılmayan emekçilerden Nuriye Gülmen'in dün gece zorla Ankara Numune Hastanesi'ne kaçırılması kınandı. Duruşmaya 2 gün kala Gülmen'in kaçırılması ve hemen öncesinde avukatlarının tutuklanmasına değinilerek savunma hakkının engellendiği söylendi. Zorla müdahalenin cinayet olduğu yinelendi.
"Siyasi iktidarı ve bu pervasızlığın bütün muhataplarını uyarıyoruz; derhal bu hukuksuz, vicdansız ve gayri insani tutumdan vazgeçin" denilen açıklama, Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi çağrısıyla sona erdi.

Açıklamanın ardından "Bıçak Kemikte" şiiri hep birlikte okundu. Dayanışma adına hazırlanacak açıklamanın bu gece paylaşılacağı ve herkesin bunu Adalet Bakanlığı'na faks çekmesini istedikleri belirtilerek eylem sonlandırıldı.