8 Ekim 2017 Pazar

Barzani’nin KDP’si Kürt Devrimcilerini T.C Devletine Teslim Etmeye Devam ediyor..!

Federal Kürdistan Bölgesel yönetiminin 30 Eylül gecesi Habur Sınır Kapısı'nda 58 kişiyi Türkiye'ye teslim ettiği öne sürüldü. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Türkiye'de çeşitli soruşturmalar kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 58 kişi, Cuma gecesi KDP tarafından Habur Sınır Kapısı'nda Türkiyeli yetkililere teslim edildi.
Teslim edilen kişilerin buradan Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtilirken, aynı gece teslim alınan şahısların ailelerine de polislerce bilgi verildi.
Polislerce haber verilen ailelerden birisi de iddiaları doğrularken, polislerin kendilerine detaylı bilgi vermediğini ancak gözaltı işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Bir aile, çocukları Z.Ü.'den 2013 yılından bu yana haber alamadıklarını, ancak yaklaşık 10 gün önce kızları Z.Ü.'nün evi aradığını ve KDP tarafından gözaltına alındığı bilgisini verdiğini aktardı.
KDP tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye teslim edilen 58 kişinin niçin teslim edildiğine dair detaylı bilgiye ulaşılamazken, soruşturma sürecinin devam ettiği belirtildi.
Referandumdan sonra Türkiye’nin hedefi haline gelen Federal Kürdistan Bölgesel yönetiminin böyle bir adım atması dikkat çekti. En son AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani için, “Devlet yönetmek aşiret liderliğine benzemez. Petrolün var, paran pulun var. Oturduğun yerde” demişti.