17 Ekim 2017 Salı

Türkiye’de her gün 5 kadın öldürülüyor..!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile birlikte Türkiye de rutin hale gelen kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet her geçen gün artış gösteriyor.
OHAL’in ilan edildiği Temmuz ayından Kasım ayına kadar Türkiye genelinde 147 kadın erkekler tarafından katledildi.
OHAL süresi boyunca kadına yönelik şiddet ve katliamların bilançosu şöyle; “OHAL’in başladığı Temmuz ayında; İç Anadolu Bölgesi’nde 5 kadın, İzmir’de 2, Yozgat, Balıkesir, Antalya, Adana, Mersin, Konya, Van, Giresun’da, toplam 17 kadın katledildi.
Ağustos ayında ise; 33 kadın erkek tarafından katledilirken bir kadın intihara sürüklendi. Aynı zamanda 26 kadına cinsel şiddet uygulandı ve 23 çocuk istismara uğradı. Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller olan Konya’da 4 kadın, Antalya ve Manisa’da 3 kadın, Diyarbakır, Düzce ve Samsun’da 2 kadın katledildi.
Eylül ayında 35 kadın erkek tarafından katledilirken, 44 kadın cinsel şiddette maruz kaldı, 15 çocuk istismara uğradı, 3 nefret suçu işlendi. Ekim ayında ise; 35 kadın erkek tarafından katledilirken, 21 kadına cinsel şiddet uygulandı, 29 çocuk istismara uğradı, 3 nefret suçu işlendi. Kasım ayında ise; 28 kadın katledildi, 100 çocuk cinsel istismara uğradı.
“OHAL’den kaynaklı erkekler ceza almayacaklarını biliyor’
Yaşanan OHAL sürecinde yargıda oluşan karmaşa kadın cinayetlerinin önünü açıyor diyen Adana Kadın Platformu üyesi Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, “Yargının şu an içinde bulunduğu durumdan kaynaklı erkekler ne yapsa da ceza almayacaklarını biliyor. Bu yüzden bu aylarda daha fazla kadın cinayetleri işleniyor” dedi.