19 Ocak 2018 Cuma

Metal işçisi: Şalter inecek, bu iş bitecek.!


MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 3,2 zam dayatmalarına karşı her hafta cuma yürüyüşleri düzenleyen Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, bu hafta da yaptıkları yürüyüşlerle mücadeleyi yükselteceklerini haykırdı.
Metal işçileri Türk Metal’e çağrı yaptı: Grev istiyoruz
Gebze’den Eskişehir’e, Mersin’den Bursa’ya Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu MESS sözleşmesi kapsamındaki Ejot, Prysmian, SCM, Arpek, SİO Otomotiv, BOSAL, Çayırova Boru, Çimsataş, Başöz Enerji, Yücel Boru fabrikalarında cuma yürüyüşleri yapan işçiler, "Şalter inecek bu iş bitecek!” dedi. “MESS şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarıyla MESS’i uyaran işçiler, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla da tüm metal işçilerine birlik çağrısı yaptı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
MESS DAYATMALARI KABUL EDİLMEYECEK
Öte yandan Merkez TİS Kurulunu toplayan Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada MESS dayatmalarının kabul edilmeyeceği, mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtildi.
İstanbul’da yapılan toplantıda, pazartesi günü yapılacak açıklamayla grev tarihinin açıklanırken, şu kararlar alındı:
“- 25 Ocak’ta metal işçileri iş çıkışlarında şehir merkezlerindeki PTT önlerinde toplanarak Başbakanlığa “grev haklarına” müdahale edilmemesi için hep birlikte uyarı amaçlı telgraf çekeceklerdir.
- 4 Şubat 2018 tarihinde Gebze‘de tüm metal işçilerinin davetli olduğu büyük bir işçi mitingi düzenlenecektir. Bu kapsamda yine tüm metal işçilerinin daha da duyarlı hale gelmesi için hazırladığımız binlerce bildiri bölgelerde dağıtılacaktır.”