8 Ağustos 2016 Pazartesi

Bayburt Valisi’nden Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırıya ‘halk tepkisi’ savunusu..!


Bayburt’un Gençosman Mahallesi’nde 7 Ağustos’ta Kürt illerinden üniversitenin yetenek sınavlarına girmek için gelen ve mahalledeki öğrenci yurdunda kaldıkları belirtilen öğrencilerin yurda ‘PKK flaması astığı’ biçiminde çıkarılan söylenti, ırkçı saldırıya dönüştü.

Yenetek sınavına gelen öğrenciler ile yurtta kalan diğer öğrenciler arasında başlayan gerginlik, yurt binası dışında toplanan ırkçıların yurttaki öğrencilere yönelik linç girişimine döndü. Saldırganlar gençleri kente getirdiğini öne sürdükleri bir aracı ateşe verdi. Polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Yanan araç da itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Olay yerine gelen Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ‘sükunet çağrısı’ yaptı.

Vali ırkçı saldırıyı “halkın tepkisi” olarak savundu

AA’nın haberine göre, saldırının yaşandığı yere gelen Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Faşist saldırıyı “halkın tepkisi” olarak savunan Vali Ustağolu, “Bazı öğrenciler ‘örgüt propagandası’ yapmış. Kaç öğrenci olduğunu bilmiyoruz. Bunun üzerine halk yurdun bulunduğu Gençosman Mahallesi’ne gelerek bu öğrencilere tepki gösterdi. Biz de polis ve jandarma ekiplerimizle yurt civarında gereken önlemleri alıyoruz” iddiasında bulundu.