26 Ağustos 2017 Cumartesi

Amedsporlu Deniz Naki'ye Faşist Saldırı..!

Amedspor, Türkiye 2’nci Lig Kırmızı gruptaki rakibi Mersin İdmanyurdu’yla sezonun ilk maçında deplasmanda karşılaştı.
Maçın ilk yarısında yeşil kırmızılı ekibin rakip ceza sahası yakınlarında kazandığı serbest vuruşu kullanmak için Deniz Naki topun başına geldi.
Bu sırada sahaya atlayan bir Mersin İdmanyurdu taraftarı, Naki’ye doğru hızlıca koşarak futbolcunun kafasının arkasına yumruk attı.
Naki, aldığı darbenin etkisiyle yere düşerken, taraftar da güvenlik tarafından saha dışına çıkarıldı. Naki’nin yara almadığı öğrenildi. Taraftarsa gözaltına alındı. Maç, beş dakikalık aranın ardından devam etti.
Amedsporlular çıkarıldı
Maçtan bir hafta önce il spor güvenlik kurulunca Amedsporlu taraftarların stada alınmaması kararlaştırılmıştı.
Yaklaşık 150 Amedspor taraftarı, Mersinli taraftarların yanında takımları lehine slogan atınca çevik kuvvet tarafından stat dışına çıkarıldı.
‘Gurur duyun!’
Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, Twitter hesabından saldırıya tepki gösterdi: “Görevini layıkıyla yapamayan Mersin valisine. Statta yaşanan insanlık dışı vahşetten gurur duyun. Bu rezalet sayenizde yaşanıyor. Amedspor seyircisine yasak getireceğinize Mersin tribünlerine sahip çıkın. Üç taraftar elini kolunu sallayarak sahaya inip sporcuma saldırıyor.”
HDP'DEN AÇIKLAMA
Halkların Demokratik Partisi olaylı maçın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Amedspor'u kutlayan HDP'nin açıklaması şu şekilde:

Mersin'de Amedspor'a uygulanan seyirci yasağını ve Deniz Naki'ye yapılan ırkçı saldırıyı kınıyor, 7-0 ile cevap veren Amedspor'u kutluyoruz.