27 Ağustos 2017 Pazar

Barcelona saldırısının ardından yüz binler “Korkmuyorum” Diyerek IŞİDe Karşı Yürüdü..!

Barcelona’da yüzbinlerce kişi IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırının ardından “Korkmuyorum” diyerek sokakları doldurdu. Başbakan Mariano Rajoy ve İspanya Kralı 6. Felipe de yürüyüşe katılırken, “Felipe ve İspanya hükümeti silah ticaretiyle suç ortağıdır” pankartı açıldı
Barcelona’da 16 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzden fazla kişinin yaralandığı saldırının ardından kentte yüz binlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Gracia Caddesi’nde toplanan binlerce kişi, Katalanca “No tinc por” (Korkmuyorum) mitingine 500 bin kişinin katıldığı açıklandı.
İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barcelona’da 17 Ağustos’ta bir minibüs sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürmüştü. Katalonya hükümeti saldırıda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 117 kişinin de yaralandığını açıklarken saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
“Felipe ve İspanya hükümeti silah ticaretiyle suç ortağıdır”
Saldırının üzerinden daha on gün geçmeden Barcelona’da yüz binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Reuters’ın haberine göre polis, yürüyüşe yaklaşık 500 bin kişinin katıldığını açıkladı. Düzenlenen yürüyüşe saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, resmi kurum temsilcileri, merkezi ve yerel hükümet yetkililerinin yanı sıra Başbakan Mariano Rajoy ve İspanya Kralı 6. Felipe de katıldı. “Korkmuyorum” sloganlarının atıldığı mitingde, saldırılar ve savaş politikaları protesto edildi. Kral ve İspanya hükümeti binlerce kişi tarafından yuhalanırken, “Felipe ve İspanya hükümeti silah ticaretiyle suç ortağıdır” pankartı açıldı.
“Korkmuyoruz çünkü sevgi nefretin önüne geçecektir”
Katalonya Meydanı’nda son bulan gösterinin manifestosunu ise Ibn Battuta Vakfı’nın sözcüsü olan Miriam Hatibi ve Rosa Maria Sarda okudu:

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm terör saldırılarının kınandığı manifestoda “Korkmuyoruz çünkü biliyoruz ki sevgi nefretin önüne geçecektir. Korkmuyoruz çünkü birlikte yaşayan tüm vatandaşların ortaya koyduğu tavır dayanışma içinde olan bir toplum olduğumuzu gösterdi. Bizi bölmeyi başaramayacaklar çünkü yalnız değiliz. Barcelona’da, Berlin’de, Bağdat’ta, Kabil’de ya da dünyanın neresinde olursa olsun birlikte yaşamayı savunan ve şiddete karşı çıkan milyonlarız.