26 Ağustos 2017 Cumartesi

TV 10 eylemi: “Haber almak, en temel insani haktır”

KHK ile kapatılan TV 10’un yeniden açılması için gerçekleştirilen eylemlerin 47.’si, bugün saat 14.00’te Galatasaray Meydanı’nda yapıldı.
TV 10 adına yapılan konuşmada son çıkarılan KHK ile Dihaber, Gazete Şûjin ve Rojeva Medya’nın kapatıldığı belirtilerek “Dihaber'in fotoğrafları olmasaydı Newroz'da Kemal Korkut'un katledildiğini öğrenemeyecektik. Haber alma en temel insani haktır. KHK'lerle medya ve yayın kuruluşlarının kapatılması bu hakkın gaspıdır” dendi.
Daha sonra, Özgür Gündem ve bugün Dihaber çalışanı Yalçın Kobalan’a söz verildi. Kobalan, yayın kuruluşlarının kapatılmasının, mücadelelerini bitirmediğini ve bitiremeyeceğini vurguladıktan sonra “Bizler Musa Anter’lerin, Ferhat Tepe’lerin mirasçısıyız. Onların kararlılığıyla mücadele edceğiz” dedi.
Cumartesi Anneleri, İHD üyeleri, Munzur Çevre Derneği ve Demokratik Alevi Derneği’nin destek verdiği eylemde son olarak, 17 Eylül’de Alevi kurumlarının İstanbul’da yapacağı eylem duyuruldu. “Aleviler, zorunlu din dersi ve müfredattaki gericileşmeyle birlikte, yoğun bir asimilasyonla karşı karşıyadır. Bu asimilasyon saldırısına karşı 17 Eylül’de İstanbul’da Alevi kurumları alanlara çıkıyor” ifadeleriyle yapılan çağrının ardından eylem bitirildi