30 Ağustos 2017 Çarşamba

Esra Özakça’nın açlık grevi 100. gününde: Semih 30 kilo kaybetti..!

Esra Özakça 47 kiloya düştüğünü söyledi.
KHK ile ihraç edildikleri için açlık grevine giren akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi devam ediyor. Sincan Cezaevi’nde tutulan ve sağlık durumları giderek kötüye giden emekçiler ile dayanışmak amacı ile açlık grevi eylemi başlatan öğretmen Esra Özakça’nın da grevi 100. Gününe girdi. Kilo kaybı yaşayan Esra Özakça, açıklama yaptı..
Kurban Bayramı’nı açlık grevinde karşılayan Esra Özakça, “Bayramda da açlık grevimiz devam edecek. Bu bayramı tabi ki bayram olarak geçirmeyeceğiz. Eksik geçiriyoruz. Fakat adet yerini bulsun diye bayram diyoruz” ifadelerini kullandı.
Semih 30 kilo kaybetti
Sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Esra Özakça, diş etlerin çekildiğini, sık sık kulak çınlaması yaşadığını ve 47 kiloya düştüğünü söyledi. Eşi Semih Özakça ile de Pazartesi günü görüştüğünü ifade eden Özakça, eşinin 30 kilo kaybettiğini söyledi.

Özakça Kurban Bayramı ile ilgili de şu mesajı verdi: “Herkesin bayramını kutluyorum. Haklarımızı aldığımız, kimsenin adaletsiz kalmadığı günlerde o zaman esas bayramı kutlayacağız